8 tejbegríz reggelire

Tejbegríz nélkül lehet, de nem érdemes élni! Az alap gyerekkori kedvencet felnőttként sem kell elfelejteni – mikor ettél utoljára egy finom tejbegrízt?

Diós tejbegríz

Már nagyon sok olyan ételről írtam a rovatban, melyeket szinte mindenki szeretett gyerekkorában és persze a saját bevált receptje is megvan hozzá. Legtöbbször persze az anyukák, nagymamák finomságai jutnak az eszünkbe. A tejbegríz is ilyen, gyors, tápláló, mégis nagyon finom reggeli, ami kellő löketet ad a napindításhoz és persze nem csak önmagában finom, sőt!

A köztudatban az egyik legolcsóbb ételként tartjuk számon, ami teljesen reális, hiszen tej, cukor és búzadara a legfontosabb hozzávalók, ezek pedig általában minden konyhában megtalálhatóak. Van olyan is, aki irtózik az állagától, neki valószínűleg hiába kínáljuk bármilyen ízesítésben, a kásajelleg úgyis elveszi a kedvét a jóízű falatozástól. Tejbegrízt főzni mindenki tud, de ha újdonság lenne az elkészítése, íme a nagyon egyszerű alaprecept: tejet lassú tűzön felforralni, ízlés szerint cukrozni, 5-6 evőkanál búzadarával megspékelni és készre főzni. A vége előtt nem sokkal gyümölccsel is megdobhatjuk, szerintem málnával és eperrel a top, de bármelyik bogyós gyümölcs számításba jöhet, hála az egész évben kapható mirelit termékeknek.

Cukor helyett méz vagy nyírfacukor, bármilyen alternatív édesítőszer használható, nálam a fahéj volt az első számú kedvenc gyerekként – akkor még töménytelen mennyiséggel képes voltam megszórni, hogy aztán persze szinte semmi mást ne érezzek, csak a fűszernek az ízét.

Amivel sokakat ki lehet kergetni a világból az a mozdulat, amikor a kicsik a cukrozott kakaóporral vastagon megszórják a grízt, és alaposan össze is keverik vele, erről pedig jó sokáig nem is lehet leszoktatni őket. Ha nosztalgiáznál, válogass a receptekből, ebéd után desszertnek behűtve sem utolsó!

A Reggeli és vacsora korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!