A 8 legjobb karácsonyi reggeli gyerekeknek

Karácsonykor megtervezzük a vendégváró hidegtálakat, az ünnepi vacsorát, de a reggeliig már többnyire nem jutunk el. Pedig a gyerekek még ilyenkor is vevők a meglepetésre.

Kézenfekvő, hogy az előző napról megmaradt édességeket, sütiket prédáltassuk fel a gyerkőcökkel Karácsony reggelén, sőt, azt is el tudom képzelni, hogy az ünnepi vacsora és a kilátásba helyezett további lakomák a rokonság többi tagjánál kora reggelre elvegyék az ember étvágyát. De azért reggelizni kell, és miután a kicsik hajnali hatkor kiugrálják az álmot a szemünkből és szaladnak az új játékaikat nyúzni, kapóra jöhet néhány olyan reggeli, amivel képesek vagyunk a tűlevelek közül az asztalhoz rángatni a gyerekeket. Összeszedtük a 8 legjópofább és legfinomabb reggelit erre az alkalomra, de zárójelben hozzátesszük, hogy a kissé szikkadt bejgli egy jó kakaóval (felnőttek esetén habos kávéval) szintén verhetetlen reggeli az ünnepekkor.
 1. 1.

  Havas tobozok

 2. 2.

  Hóemberek

 3. 3.

  Zserbó muffin

 4. 4.

  Almás tejbegríz-álom, nem csak babáknak

 5. 5.

  Mikulás linzer

 6. 6.

  Omlós fahéjas zabkeksz - fahéjas zabkeksz 2.

 7. 7.

  Almás - fahéjas zabkása

 8. 8.

  Muffin karácsony reggelre

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.