7 nap, 7 étel – A kedvenc alapzöldségeinkkel alkotunk

Vannak azok az alapanyagok, amelyekre mindig számíthatunk: ezekkel ízletes, klasszikus, jól ismert fogásokat hozhatunk össze, ráadásul semmi idő alatt. Nyúljunk most ezekért, főzzünk velük finomat!

Egy átlagos háztartásban mindig van hagyma, répa, fehérrépa, ilyenkor nyáron pedig akad azért egy-két szem paprika és paradicsom is. Ha pedig ezek már vannak, akkor az előttünk álló lehetőségek tárháza majdnem végtelen. Alkossunk az alapokból ínycsiklandó ebédeket, gyorsan, okosan. Mindenki jól fog lakni, ez szinte biztos.

HÉTFŐ

Sonkás-zöldséges krumpli

A zöldséges egytál receptjét ITT találod!

Egy ilyen gyors, gazdag, zöldséges egytállal öröm indítani a hetet. Mindössze 40 perc, és már előttünk is lesz a nagy, gőzölgő edény, telis-tele minden földi jóval. Talán még vacsorára is marad, bár...ki tudja.

KEDD

Lencsebolognai

Nem kell hús a bolognaiba, vagy legalábbis ebbe a verzióba biztosan nem. Mondjuk épp a hús hiánya teszi gyorsabbá és költséghatékonyabbá is az ételt, ami csak úgy kirobban a zöldségektől. Jöhet?

SZERDA

Mézes-mustáros csirkemell

A csirke mindig jól érzi magát, ha egy isteni szószban úszkálhat, és nem nagyon lesz semmi istenibb a mézes-mustáros mártásnál. Ráadásul a szószhoz felhasználhatjuk a zöldségvégeket (hagyma, répa) is, nem mellesleg pedig laktató, gyors ebédünk lesz belőle.

CSÜTÖRTÖK

Leveszöldség fasírt

A fasírt receptjéért kattints IDE!

Ha egész héten használjuk a leves- és alapzöldségeket a konyhában, előfordulhat, hogy megmaradnak kisebb-nagyobb darabok, vagy esetleg a maradék levessel kell valamit kezdeni. Elkészülhet belőlük például ez az izgalmas zöldségfasírt.

PÉNTEK

Paradicsomos babos csirke

A babos csirke receptjét ITT találod!

Szaftos, tunkolós étellel búcsúztathatjuk a munkanapokat: ezzel az ebéddel aztán tényleg jól lehet lakni. Nem elég, hogy hús, de bab is kerül bele, amelyől még sokkal táplálóbb lesz a végeredmény. Kenyereket felkészíteni, tunkolásra fel!

SZOMBAT

Egyszerű borsos tokány

A tokány receptjét ITT találod!

Jöhet szombatra egy egyszerű, de nagyszerű klasszikus? Sok nokedlivel, sok szafttal, mégis viszonylag rövid elkészítési idővel? Ha igen, akkor készítsünk borsos tokányt, mert nem lehet benne csalódni.

VASÁRNAP

Tradicionális gulyásleves

Nem is zárhatnánk mással a hetet, mint egy gazdag, hagyományos gulyáslevessel. Olyan laktató lesz, hogy nem is kívánunk utána mást, na jó, talán csak egy szelet süteményt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek