7 mennyei spárgás, epres, zöldborsós fogás a hét 7 napjára

Érdemes a hét elején bevásárolni a legfinomabb idényzöldségekből és -gyümölcsökből, hogy aztán minden napra jusson egy-egy jó falat, amitől bizonyosan szebb lesz a hét.

Spárga, eper, zsenge karalábé, újkrumpli, zöldborsó – csak néhány friss finomság, amiket már a zöldségesnél is kaphatunk, és amelyekből könnyen lehet elképesztően finom ételeket készíteni. Mutatjuk, mit érdemes sütni-főzni szerintünk a héten.

HÉTFŐ

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal

Kattints a képre a receptért!

A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is fehér spárgából, hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg! Kattints ide a teljes receptért!

KEDD

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

Kattints a képre a receptért!

Magában is nagyon finom és laktató ez az egyszerű étel, amelyet akár hús nélkül is elkészíthetsz, úgy is fenséges lesz. Receptért kattints ide!

SZERDA

Epres csokoládétorta

Kattints a képre a receptért!

Gyors, egyszerű, az íze pedig isteni, így biztos, hogy igazi kedvenc lesz ez a brownie-jellegű sütemény. Eper helyett más gyümölccsel is készíthető, vagy csokival is leönthető. A receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Zöldfűszeres töltött karalébé

Kattints a képre a receptért!

Kora nyáron nincs is jobb a zsenge, harsanó és friss karalábénál, amit számos módon tölthetünk meg finomságokkal. A következő fogás gyorsan elkészíthető, finom és laktató is, bátran ajánljuk! A receptért kattints ide!

PÉNTEK

Spárgás csirkecombok misós vajban

Kattints a képre a receptért!

A fenti recept a spárgaszezon egyik sztárja lehet, mivel elkészítése viszonylag egyszerű (és méltán dicsőíti a tavaszt), mégis egy egyedülálló ízkombinációt alkotó fogást prezentálhatunk a miso-paszta, a vaj és citrom izgalmas elegyében. Tényleg nehéz mihez hasonlítani, ezt meg kell kóstolni! Kattints ide a receptért!

SZOMBAT

Rebarbarás galette

A galette egy olyan pite, ami teljesen szabadon készül, nem kell hozzá se forma, se semmi. A tésztája mindössze lisztből, vajból, cukorból és vízből áll, szerénysége ellenére mégis dekadens, omlós, egyszóval tökéletes. Most harsány rebarbara került a közepére. A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Bodzás-epres fool

Kattints a képre a receptért!

A fool egy tradicionális angol édesség, aminek két alapvető alkotóeleme az épp csak megfőzött gyümölcs és a sodó. Ezen kívül lehet még kekszet vagy piskótát is törni az aljára, a krémet és a gyümölcsöt pedig ízlés szerint ízesíthetjük. A tetejére került kevés friss eper, bodzavirág és némi aprított pisztácia is, hogy még tetszetősebb legyen. Kattints ide a receptért!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?