zöldborsó

13 nagyon zöld étel, amiről biztosan a nyár jut majd...

A nyár egy olyan évszak, ami ha ugyan nem a legszínesebb (ezt a díjat mindig az ősz fogja elvinni), mégis talán a legvidámabb. A zöldellő növények, folyamatos napsütés és frissítő zivatarok legalábbis erről tanúskodnak. Ezt ünnepelhetjük a lenti zöld ételekkel, amikkel az asztal és mi magunk is boldogabbak leszünk.

Nosalty

Rost, fehérje, ásványi anyagok – minden, amit a konzerv hüvelyesekben...

A hüvelyesek méltatlanul elhanyagolt élelmiszercsoportja tele fehérjével, rosttal, vitaminnal, antioxidánssal vetekszik minden más növényi élelmiszerrel - a lencse-, borsó- és babfélék gyakorlatilag superfoodnak számítanak, ezért érdemes és hasznos hetente többször becsempészni őket étrendünkbe. Szerencsére nemcsak frissen, hanem fagyasztva, és a legkényelmesebb kiszerelésben, konzervben is évezhetjük jótékony hatásaikat! (x)

Szponzorált tartalom

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.