Így készítsd el a padlizsánt, a borsót és a céklát,...
A padlizsán, a borsó és a céklá remek zöldségek, melyek rendkívül jól variálhatóak az étrendünkben. De mégis hogyan készítsd el őket, hogy a lehető legtöbb vitamin maradjon meg bennük?
NosaltyA padlizsán, a borsó és a céklá remek zöldségek, melyek rendkívül jól variálhatóak az étrendünkben. De mégis hogyan készítsd el őket, hogy a lehető legtöbb vitamin maradjon meg bennük?
NosaltyA szóban forgó zsenge zöldséget kereső vásárlókat szomorú meglepetés éri majd a boltokban és piacokon…
NosaltyA mai menü két nagyon magyaros fogást tartalmaz, melyeket egy citromos süteménnyel folytunk le.
NosaltyA borsó egyszerűen mennyei zöldség, melynek most van éppen szezonja. Készítsünk belőle ezúttal egy csodás főzeléket, melyet a kicsik és nagyok egyaránt imádnak.
NosaltyFejtsük ki a kis, zöld szemeket a hüvelyükből, és főzzünk valami igazán finom, borsós ételt, aminek a mirelit zöldséges verziók a nyomába sem érnek majd. Lehet leves, lehet főzelék, lehet bármi!
NosaltyÉrdemes a hét elején bevásárolni a legfinomabb idényzöldségekből és -gyümölcsökből, hogy aztán minden napra jusson egy-egy jó falat, amitől bizonyosan szebb lesz a hét.
NosaltyZöldülnek a rügyek a fákon és a bokrokon, zöldüljön ki hát a konyhánk is. A tavasz első hírnökeként itt van most ez a zöldborsós szendvicskrém, ami frissességet hoz a tányérra, ráadásul villámgyorsan.
Hering AndrásMindegy, hogy milyen étrendet követünk, egészen biztos, hogy ha a hüvelyeseket visszatérő szereplővé tesszük a tányérunkon, azzal csak nyerhetünk: mély ízeket, sokszínű ételeket és értékes tápanyagokat. Tovább is van, mondjam még?
Lakos BenedekA húsmentes táplálkozás egyik nagyon komoly alapköve a megfelelő fehérjebevitel, amit a növényi világban leginkább a különböző hüvelyesek képesek biztosítani. Együnk belőlük jó sokat, mert nemcsak egészségesek, de sokszínűek és finomak is!
NosaltyHa jártunk már valaha az interneten, találkozhattunk ún. „divatos ételekkel”. Egy ideig a kategória abszolút királya az avokádó volt, és azóta is újra-újra felbukkan a zöld „celeb”, mindig új formában. De mit tegyen az a halandó, aki trendeket sem követ, és neadjisten egészen kicsit odafigyel a bolygó sorsára is? A cikk (szerintem) egész jó választ ad erre.
Lakos BenedekA nyár egy olyan évszak, ami ha ugyan nem a legszínesebb (ezt a díjat mindig az ősz fogja elvinni), mégis talán a legvidámabb. A zöldellő növények, folyamatos napsütés és frissítő zivatarok legalábbis erről tanúskodnak. Ezt ünnepelhetjük a lenti zöld ételekkel, amikkel az asztal és mi magunk is boldogabbak leszünk.
NosaltyA pesto valószínűleg az egyik legkedveltebb készítmény. Szinte bármilyen ételben tudjuk használni, legyen szó salátáról, levesről vagy tésztáról. Házilag elkészíteni elég drága, azonban erre is van megoldás, ráadásul egy friss, nyári zöldség képében.
Lakos BenedekVégre itt a zöldborsószezon! Nem kérdés, hogy mindenki kedvenc főzelékét is el kell készítened ebből a szuper nyári alapanyagból!
NosaltyA zsenge zöldborsó adta lehetőségeket nem érdemes kihagyni, készítsünk belőle levest, főzeléket, tésztát vagy zöldségkrémet!
NosaltyMéltó fogások az adventi időszakra: klasszikus, laktató levessel és csirkepaprikással, valamint házi szaloncukorral készülődünk.
NosaltyA belsőségek világa nem mindenkinek jön be – és ez teljesen rendben van. De ha te azok közé tartozol, akik rajonganak értük, akkor ez a kvíz gyerekjáték lesz. Képfelismerős kvíz következik!
NosaltyNem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
Nosalty50 év felett fokozatosan csökken az anyagcsere gyorsasága, amit először a hasnyálmirigyünk érez meg. Fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében átgondoljuk táplálkozásunkat, és körbenézzünk a hűtőnkben. Íme, 4 olyan tiltólistás élelmiszer, ami árt a hasnyálmirigynek!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A vasaló talpa az egyik olyan felület a lakásban, amit nem sűrűn takarítunk, és akkor finoman fogalmaztunk. Pedig nem ártana! Otthon Tippünk ma ebben segít.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...