7 nap 7 étel – Húsvéti ízekben pompázó finomságok minden napra

Vészesen közeleg a húsvét, a kereszténység legnagyobb ünnepén pedig nem vonjuk meg magunktól a finom falatokat, főleg akkor, ha az elmúlt hetekben szigorú vagy éppen egy kicsit engedékenyebb böjtöt tartottunk. Ezen a héten olyan ételeket ajánlunk, amelyeket akár egy sima hétköznapon is elkészíthetsz, a recepteket azonban már érdemes lesz félretenni az ünnepi időszakra is.

Azt nem ígérjük, hogy minden ajánlott fogásunk húsvéti ihletésű lesz a héten, ezek a finom ételek azonban az ünnepi időszakra, családi ebédekre, vendégvárásra is tökéletesen lesznek, érdemes tehát elmentenetek a következő recepteket.

HÉTFŐ

Fasírtgolyók sokmagvas bundában

Kattints a képre a teljes receptért!

A fasírt tökéletes húsvéti vendégváró lehet, de előételnek és villás reggelihez sem utolsó fogás. Kicsi, könnyen elkészíthető, másnap is finom, majonézes saláták mellé is kitűnően passzol, sokan pedig még hidegen is szeretik. Teljes receptért kattints ide!

KEDD

Krémes tojássaláta egyszerűen

Tudjuk, ahhoz, hogy elkezd a húsvéti főzőcskézést még korán van, mi azonban megkönnyítjük a dolgod, hogy ne kelljen órákig keresgélned a megfelelő tojássalátás receptet. Kellő mennyiségű fűszer, majonéz és tojás kerül ebbe a változatba, teszteld le már most a héten, készítsd el húsvét hétvégéjén pillanatok alatt! A teljes receptért kattints ide!

SZERDA

Magyaros juhtúrós körözött

Kattints a képre a receptért!

A körözöttnél nem is lehetne ízletesebb krémet tálalni a húsvéti reggelihez vagy a könnyed vacsorához. Készítsd el a még ízletesebb juhtúrós változatot, garantáltan nem fog csalódást okozni, és pikk-pakk elfogy! A teljes receptért kattints ide!

CSÜTÖRTÖK

Isteni finom, omlós, sajtos pogácsa

Kattints a képre a receptért!

Persze a pogácsa tipikus hétvégi sütemény, mához egy hétre már bőven készülődünk a nagypéntekre, sós sütemény nélkül pedig nincs ünnep. Ez a pogi napokig friss és puha marad, könnyen elkészíthető, ráadásul ha már csütörtök előtt megcsináljuk, ennyivel is mentesítjük a sütőt, amely ünnepnapokon teljes gőzzel (vagy hővel) működik. A teljes recepthez kattints ide!

PÉNTEK

Parmezános-tormás sonkatekercsek

Kattints a képre a teljes receptért!

Dobd fel a húsvét klasszikus hidegtálját egy kis csavarral, kerüljön a tormás tekercsbe egy kis parmezán is! A teljes receptért kattints ide!

SZOMBAT

Húsvéti sonka, ahogy dédmamám készítette

Kattints a képre a teljes receptért!

Húsvétra sonkát főzni sokkal egyszerűbb, mint azt az első alkalom előtt sokan gondolnák, és bár sokáig tart, közben nem kell a tűzhely mellett állni. Nálunk most úgy alakult, hogy az idén dédmamám receptje alapján ízesítettem, miután megtaláltuk a receptúrát egy kis papírcetlire felírva. Nincs benne semmi truváj, ellenben nagyon finom és szuper állagú sonka a végeredmény, úgyhogy jó szívvel ajánljuk mindenkinek idén húsvétra. Kattints ide a teljes receptért!

VASÁRNAP

Rákóczi-túrós piteformában

Kattints a képre a receptért!

Koronázzuk meg az ünnepet egy igazán klasszikus ízvilágú, gyönyörű megjelenésű süteménnyel! Ez a pite tökéletes ünnepi desszert, mutatós, nagyon finom és hagyományos, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvükre válik majd! A teljes receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Másra vágysz? Próbáld ki ezeket is!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!