7 nap, 7 étel – harsány ízű és illatú, gyors fogások várnak

Robbantsuk be a tavaszt a konyhánkba: lassan, de biztosan érkeznek azok az egész évben hiányolt ízek, amelyek új energiát adnak a főztünknek. Zöldségek, fűszerek és megannyi más ízesítő, amiről csak úgy ordít, hogy tavasz, tavasz, tavasz.

Törjünk ki együtt a hosszú télből, és készítsünk egész héten friss ízekkel hódító, harsány aromákat villogtató, fantasztikusan élénk, energiát adó fogásokat. Hiszen a tavasz erről szól: új energia, új színek, folyamatos megújulás. Persze pepecselni továbbra sincs sok időnk, szóval aggodalomra semmi ok: minden nap 60 percen belül letudhatjuk majd a konyhai manővereket. Semmi időhúzás, csak a végtelen ízek – ahogy főzni érdemes.

HÉTFŐ

Zöldfűszeres rakott zöldség

A zöldfűszeres rakott zöldség receptjét ITT találod!

Friss zöldségek, ízletes zöldfűszerek, és mindössze 45 perc kell ahhoz, hogy ez a csodaebéd összeálljon. Nemcsak finom, de látványos is, indítsuk ezzel a hetet!

KEDD

Fűszeres rizses hús

A fűszeres rizses hús receptjéért kattints IDE!

Nagyon szeretjük a rizses húst, bár valószínűleg általában a klasszikus, magyaros verzió készül a legtöbb konyhában. Most ennek az ételnek adjunk egy érdekes, fűszeres csavart, ami méltó dísze lehet a tavaszi menünknek.

SZERDA

Bazsalikomos-mozzarellás csirke

Nem kell mindig az egzotikus fűszerekért nyúlni, a megszokott, otthonos ízekkel is teremthetünk friss, élénk hangulatot. Erre nagyon jó példa ez a gyors és könnyed, csirkemellel, rengeteg sajttal, paradicsommal és bazsalikommal sült csoda.

CSÜTÖRTÖK

Rukkolás tavaszi palacsinta

A rukkolás tavaszi palacsinta receptjéért kattints IDE!

Egy kis csütörtöki szösszenet, amihez nem kell más, mint 30 perc az életünkből, néhány alapvető alapanyag és egy forró serpenyő. Egy olyan palacsinta lesz a végeredmény, amit még biztosan nem kóstoltunk korábban. Ütős, izgalmas, laktató, egy szóval abszolút nyertes.

PÉNTEK

Egyszerű csicseriborsó-ragu

A csicseriborsó-ragu receptjét ITT találod!

Szinte úszik a fűszerekben ez a szaftos, tunkolnivaló egytálétel, ami mellé egy nagy adag rizs vagy egyszerűen csak egy szelet kenyér illik a leginkább. Főzni alig kell, mégis eltelít: ezek a kvalitások tesznek egy ételt igazán hívogatóvá. Persze, a fantasztikus ízen túl.

SZOMBAT

Egyedényes medvehagymás-sajtos tészta

A medvehagymás-sajtos tészta receptjét ITT találod!

A legszaftosabb, legegyszerűbb tészta most rengeteg sajttal és a tavasz ütős szereplőjével, a medvehagymával érkezik a konyhánkba. Gazdag íz, selymes állag, egyszóval megannyi izgalom, amit kár lenne kihagyni.

VASÁRNAP

Egyedényes tavaszi zöldséges csirkecomb

Könnyű, tavaszi egytálétel, amihez még külön köret sem kell. Kevés macera van vele, egy edény elég hozzá, és elképesztő finom az eredmény! Egy nyugodt vasárnapi ebédnek pont jó lesz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept, ami csak arra vár, hogy kipróbáld:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek