Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 feltét, amit SOHA ne rakj a pizzádra! Vagy mégis?

Sokat vitatott lista jelent meg arról, hogy mit nem szabad a pizzára tenni feltétként. Egyetértetek vele?

Korábban már írtunk arról, hogy mennyire megosztó feltét az ananász a hawaii pizzán, de néhány amerikaival ellentétben, mi mennyire imádjuk. Más megosztó alapanyag is van azonban a világon, amit a pizzádra tehetsz. Az ausztrál Goodfood magazin most ezeket szedte össze, miután egy helyi pizzéria három hónapnyi működés után kénytelen volt bezárni. A sushi-pizzát árusító étterem tulajdonosa állította, hogy anyagi gondok miatt zártak be, a netezők szerint azonban a feltétekkel volt a gond. Nézzünk hetet a megosztó feltétek közül:

1. Szárított zöldfűszerek

A pizza tetejére szórva nem mutatnak valami jól. Próbálkozz inkább friss bazsalikommal, miután az étel elkészült!

2. Fagyasztott tintahal

Nem azzal van a gond, hogy tengeri herkentyűket tesznek a pizzára, hanem azok minőségével. Frissen minden mehet, de a fagyasztott tintahalat inkább kerüljük, mert csak egy rágós valamit kapunk végeredményként a pizza tetején.

3. Gombakonzerv

Gombakonzerv helyett használj inkább friss gombát. Hidd el, jobban jársz!

4. Nutella

Palacsintában még ok, de a pizzán!!! Ne gyalázd meg az olaszok tradicionális ételét azzal, hogy kedvenc mogyorókrémüket teszed rá!

5. Tojás

A tojás és a sajt csak egyetlen ételben találkozhat: az OMLETTBEN!

6. Nachos

Való igaz, hogy a pizzát és a nachost is szeretjük filmezés közben fogyasztani, de ez még nem ok arra, hogy a kettőt egymással összekeverjük.

7. Szardella

A szardella mindig utat talál a pizzára, pedig nem kellene. Sós, intenzív íze miatt inkább fűszer, ezért nagy mennyiségben használni nem jó ötlet.

Mit mond a profi pizzakészítő?

A Goodfood cikke akkora vihart kavart, hogy a brit Independent megkérdezett egy profi pizzakészítőt, szerinte tényleg nem valóak a pizzára a fentebb felsorolt alapanyagok. Louis Bron New York-i pizzaséf szerint az összes feltét elfogadható, hogy ha a pizza fogyasztója számára ezekkel is élvezhető. Ugyanakkor, a tojást nem tartja ő sem jó ötletnek az ételen. A szakács attól is óva int mindenkit, hogy az olasz fogásból más ételeket kreáljon, például pizzaburgert vagy sushi-pizzát.
 

Ezeket olvastad már?

via GoodFood, Independent

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!