5+1 töltött zöldség vacsorára

Hogyan lehetne még változatosabban felhasználni az idényzöldségeket? Tanakodtam és beugrott, hogy töltött zöldségekkel idén még nem is foglalkoztunk.

Kecskesajttal töltött gombafejek

Ezen ne múljék, igyekeztem minden estére nagyon finom, vendégvárónak is beillő recepteket válogatni.

HÉTFŐ

Már önmagában is csak csupa jót ígér, ha krumpliról van szó – személy szerint nem tudok ellenállni neki, semmilyen formájában, főleg, ha újhagymával, mustárral és tejszínnel házasítják, mint ez a recept. Húsevő megszállottaknál ilyesmivel érdemes kezdeni az étrend színesítését.

KEDD

A jó cukkini és egy klasszikus recept, ami mindent elbír: tulajdonképpen nincsen az a hozzávaló, amit, ha az ízlésünk engedi, ne tudnánk beleválogatni a cukkinihajókba: itt most éppen darált hússal és sajttal készítik, de mindenféle tejfölös ragukkal is simán elképzelhető.

SZERDA

És akkor egy vegetáriánus töltött jó is: a padlizsánt bulgurral, keletiesen is el lehet készíteni, plusz semmilyen állati eredetű alapanyag nem kell a recepthez, így vegánok is imádni fogják. Ahogy a recept írja, a legjobb hidegen fogyasztani, de ha ezt nincs türelmed kivárni, a még langyos padlizsánokkal sem jársz rosszul!

CSÜTÖRTÖK

Még egy nagy nyári kedvenc, a töltött tök. Most már szép, érett példányokat lehet kapni, jó az idei termés, így egészen olcsón juthatunk hozzá a tökhöz, ami a cukkinihez hasonlóan semleges íze révén ezerféleképpen variálható és ahogy ez a recept is mutatja, nagyon kiadós fogás lehet belőle – esti kerti partihoz nagyon ajánlott!

PÉNTEK

Zsenge karalábék már bőven sorakoznak szép feszesen a piacokon, mi mást tehetnénk vele, mint hogy megtöltjük – bár én önmagában, nyersen elropogtatva is nagyon szeretem. Zsemlemorzsával, tejszínnel és tejföllel dúsítjuk, megéri!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek