5+1 töltött zöldség vacsorára

Hogyan lehetne még változatosabban felhasználni az idényzöldségeket? Tanakodtam és beugrott, hogy töltött zöldségekkel idén még nem is foglalkoztunk.

Kecskesajttal töltött gombafejek

Ezen ne múljék, igyekeztem minden estére nagyon finom, vendégvárónak is beillő recepteket válogatni.

HÉTFŐ

Már önmagában is csak csupa jót ígér, ha krumpliról van szó – személy szerint nem tudok ellenállni neki, semmilyen formájában, főleg, ha újhagymával, mustárral és tejszínnel házasítják, mint ez a recept. Húsevő megszállottaknál ilyesmivel érdemes kezdeni az étrend színesítését.

KEDD

A jó cukkini és egy klasszikus recept, ami mindent elbír: tulajdonképpen nincsen az a hozzávaló, amit, ha az ízlésünk engedi, ne tudnánk beleválogatni a cukkinihajókba: itt most éppen darált hússal és sajttal készítik, de mindenféle tejfölös ragukkal is simán elképzelhető.

SZERDA

És akkor egy vegetáriánus töltött jó is: a padlizsánt bulgurral, keletiesen is el lehet készíteni, plusz semmilyen állati eredetű alapanyag nem kell a recepthez, így vegánok is imádni fogják. Ahogy a recept írja, a legjobb hidegen fogyasztani, de ha ezt nincs türelmed kivárni, a még langyos padlizsánokkal sem jársz rosszul!

CSÜTÖRTÖK

Még egy nagy nyári kedvenc, a töltött tök. Most már szép, érett példányokat lehet kapni, jó az idei termés, így egészen olcsón juthatunk hozzá a tökhöz, ami a cukkinihez hasonlóan semleges íze révén ezerféleképpen variálható és ahogy ez a recept is mutatja, nagyon kiadós fogás lehet belőle – esti kerti partihoz nagyon ajánlott!

PÉNTEK

Zsenge karalábék már bőven sorakoznak szép feszesen a piacokon, mi mást tehetnénk vele, mint hogy megtöltjük – bár én önmagában, nyersen elropogtatva is nagyon szeretem. Zsemlemorzsával, tejszínnel és tejföllel dúsítjuk, megéri!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...