5+1 töltött zöldség vacsorára

Hogyan lehetne még változatosabban felhasználni az idényzöldségeket? Tanakodtam és beugrott, hogy töltött zöldségekkel idén még nem is foglalkoztunk.

Kecskesajttal töltött gombafejek

Ezen ne múljék, igyekeztem minden estére nagyon finom, vendégvárónak is beillő recepteket válogatni.

HÉTFŐ

Már önmagában is csak csupa jót ígér, ha krumpliról van szó – személy szerint nem tudok ellenállni neki, semmilyen formájában, főleg, ha újhagymával, mustárral és tejszínnel házasítják, mint ez a recept. Húsevő megszállottaknál ilyesmivel érdemes kezdeni az étrend színesítését.

KEDD

A jó cukkini és egy klasszikus recept, ami mindent elbír: tulajdonképpen nincsen az a hozzávaló, amit, ha az ízlésünk engedi, ne tudnánk beleválogatni a cukkinihajókba: itt most éppen darált hússal és sajttal készítik, de mindenféle tejfölös ragukkal is simán elképzelhető.

SZERDA

És akkor egy vegetáriánus töltött jó is: a padlizsánt bulgurral, keletiesen is el lehet készíteni, plusz semmilyen állati eredetű alapanyag nem kell a recepthez, így vegánok is imádni fogják. Ahogy a recept írja, a legjobb hidegen fogyasztani, de ha ezt nincs türelmed kivárni, a még langyos padlizsánokkal sem jársz rosszul!

CSÜTÖRTÖK

Még egy nagy nyári kedvenc, a töltött tök. Most már szép, érett példányokat lehet kapni, jó az idei termés, így egészen olcsón juthatunk hozzá a tökhöz, ami a cukkinihez hasonlóan semleges íze révén ezerféleképpen variálható és ahogy ez a recept is mutatja, nagyon kiadós fogás lehet belőle – esti kerti partihoz nagyon ajánlott!

PÉNTEK

Zsenge karalábék már bőven sorakoznak szép feszesen a piacokon, mi mást tehetnénk vele, mint hogy megtöltjük – bár én önmagában, nyersen elropogtatva is nagyon szeretem. Zsemlemorzsával, tejszínnel és tejföllel dúsítjuk, megéri!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...