Kecskesajttal töltött gombafejek

Ezen ne múljék, igyekeztem minden estére nagyon finom, vendégvárónak is beillő recepteket válogatni.
Hétfő
Már önmagában is csak csupa jót ígér, ha krumpliról van szó – személy szerint nem tudok ellenállni neki, semmilyen formájában, főleg, ha újhagymával, mustárral és tejszínnel házasítják, mint ez a recept. Húsevő megszállottaknál ilyesmivel érdemes kezdeni az étrend színesítését.
Kedd
A jó cukkini és egy klasszikus recept, ami mindent elbír: tulajdonképpen nincsen az a hozzávaló, amit, ha az ízlésünk engedi, ne tudnánk beleválogatni a cukkinihajókba: itt most éppen darált hússal és sajttal készítik, de mindenféle tejfölös ragukkal is simán elképzelhető.
Szerda
És akkor egy vegetáriánus töltött jó is: a padlizsánt bulgurral, keletiesen is el lehet készíteni, plusz semmilyen állati eredetű alapanyag nem kell a recepthez, így vegánok is imádni fogják. Ahogy a recept írja, a legjobb hidegen fogyasztani, de ha ezt nincs türelmed kivárni, a még langyos padlizsánokkal sem jársz rosszul!
Csütörtök
Még egy nagy nyári kedvenc, a töltött tök. Most már szép, érett példányokat lehet kapni, jó az idei termés, így egészen olcsón juthatunk hozzá a tökhöz, ami a cukkinihez hasonlóan semleges íze révén ezerféleképpen variálható és ahogy ez a recept is mutatja, nagyon kiadós fogás lehet belőle – esti kerti partihoz nagyon ajánlott!
Péntek
Zsenge karalábék már bőven sorakoznak szép feszesen a piacokon, mi mást tehetnénk vele, mint hogy megtöltjük – bár én önmagában, nyersen elropogtatva is nagyon szeretem. Zsemlemorzsával, tejszínnel és tejföllel dúsítjuk, megéri!
A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>