5 trükk, hogy a reggeli tükörtojásod épp olyan legyen, ahogy szereted

Ahány ház, annyi tükörtojás, de még egy háztartáson belül is mindenki másképp szereti. Most hoztunk 5 módot, amivel a saját vagy más ízlésének megfelelő tökéletes tükörtojást tudod elkészíteni, hogy a reggeli legyen a nap legjobb étkezése.

Legyen folyós a sárgája? A széle süljön át? Ahány ízlés, annyi ideális tükörtojás létezik, és mindegyik egy kicsit más elkészítési módot igényel. Miután megtanultuk, hogy miként kell feltörni a tojást, hogy a tükörtojás sárgája sértetlen maradjon, most öt módszert mutatunk, amivel elérheted a számodra tökéletes állagot.

5 trükk, hogy a reggeli tükörtojásod épp olyan legyen, ahoyg szereted

Bronz szélek: olívaolaj

Ha a cél az, hogy jó ropogós legyen a tükörtojás széle, akkor a spanyolok módszerét érdemes bevetned. Melegítsd fel a serpenyőt, de ne legyen túlságosan forró, majd töltsd fel olívaolajjal, hogy egy "olajmedencét" kapj, és süsd ki a tojásokat.

Krémesen puha szélek: víz

Ez egy kicsit szokatlanabb eljárás, ugyanis a zsiradék mellé vizet kell adni a serpenyőbe. Ettől nagyon puha lesz a tojás széle, és nem ropogós.

Brunch tükörtojás: tejszín

Az egyik leghedonistább módja a tükörtojás elkészítésének az, ha tejszínben sütöd ki, így tökéletes fogás egy ráérős hétvégi brunch-hoz. Ahogy sül az étel, a tejszín tejjé és vajjá esik szét, a tükörtojás szélei pedig enyhén karamellizálódnak, miközben a sárgája folyós marad.

Középutas megoldás: vaj

Talán az egyik legalapabb technika a tojás elkészítésére, hogy vajban fürösztöd. Közepes lángon süsd a tojást egy tapadásmentes serpenyőben aranyló vajjal nyakon öntve. Addig süsd, amíg épp szilárd állagot kapsz, így egyszerre lesz puha és ropogós a tükörtojás. Mehet pirítósra, salátára vagy rizs mellé.

Ha tömegnek főzöl: sütőbe a tojásokkal!

Bizony, ha ipari mennyiségben kell tükörtojást készítened, annak is megvan a módja, és még csak nem is kell egész reggel a tűzhely fölött görnyedned. Forrósítsd fel az alaposan beolajozott tepsit 15 perc alatt 230 fokos sütőben, majd óvatosan üss bele egy tucat tojást egy nagy tálba. Ha felmelegedett a sütő, akkor a tojásokat ismét csak óvatosan öntsd át egyesével a tepsire. Öt perc, és készen is lesz a finom és puha tükörtojás-hadsereg.

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!


Még több ok, amiért érdemes tojást enni:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek