5 finomság burgonyából

Az már egyszer biztos, hogy a burgonya nélkülözhetetlen „alkatrésze” a magyar konyháknak, sütve, főve, pürésítve fogyasztjuk, de olyan jó lenne néha más módon is felhasználni!

Burgonyaropogós

Vaddisznótokányhoz ajánlom köretként, de számos más szaftos húsételhez is kiválóan passzol. 

Olcsó, laktató, s általában mindenki imádja, azt persze nem állítjuk, hogy fogyókúrás (bár önmagában, zöldségekkel még az energiaszegény étrendbe is beilleszthető). Köretekre is mutatunk újszerű megoldásokat a burgonyaropogós kiváltja a készen megvásárolt kroketteket, na, meg persze utánozhatatlanul finomabb lesz. Ha eddig még nem próbálkoztál hercegnő burgonyával, itt a remek alkalom!

További krumpliköretekért ide kattints! >>

Sajtos lapcsánka Andi konyhájából

Épp a rakott krumplinak hámoztam a fő alapelemet, amikor ráéheztem egy kis lapcsánkára. Gyorsan pucoltam hozzá pár krumplit és összeállítottam. A gyerkőcök miatt sajnos nem tudtam ...

Ez a mutatós köret nagy sikert fog aratni bárkinél, aki kóstolja a ropogós külső ugyanis lágy krumplibelsőt rejteget. Élesztős burgonyapogácsára is adunk ötletet, mert nem igaz, hogy csakis a Nagyi tudja jól! Ezek az apró falatkák tartalmas levesek kísérői lehetnek, a gulyáslevesekkel nagyon jó viszonyt ápolnak. A burgonyás-szezámos kocka újszerű vendégváró, ha a pogácsát már nagyon unnánk elkészíteni, a sajtos lapcsánkát pedig akár vacsorára is összedobhatjuk.

Krumplispogácsa-receptek itt >>

A legolcsóbb téli vitaminforrás >>

A csirke 5 árnyalata >>

Meghitt karácsonyi sütés-főzés >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...