Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 étel a nyár végi depi ellen - gyors hétköznapi antidepresszánsok

Tavaszi fáradtság itt, téli depresszió ott, nálam most ütött be a nyomott hangulat - ha hétköznapi rosszkedved megmentenéd így nyár végén, ezekkel tedd.

Szóval az van, hogy a depresszív, nyomott, fakó, kopott és kedvtelen életérzés néha ok nélkül tör ránk – egyik nap minden tök oké, másnapra minden elromlik. Ez azt hiszem, így kerek, így nyár végén viszont az embernek tényleg van egy elég intenzív elmúlásérzése. Sulikezdés, egyetemindulás, a nyaralásoknak is vége, ha voltak egyáltalán, ha pedig idén alig jutottál vízpartra, most már sanszos, hogy jövő évre halasztod az utazást. Lehulló levelek, tavaszi kabát, esernyő, éjjel pedig már az eggyel melegebb takaróddal alszol. 

Szóval az ember néha beborul, nem csak az idő, ilyenkor az evés mindig segít. Ha hétköznapi, elérhető árú és nem sok időt felemésztő antidepresszánsokra vágysz, de nem szó szerint, hanem étel formájában, mi ezeket a gyors, maximum fél órás mentőöveket ajánljuk. Szerintünk ők a legjobb barátaid.

Ezt is nézd meg:

11 növény, ami úgy hat rád, mint egy antidepresszáns

1. Egy jó leves mindig jó

Itt egyöntetűen az a vélemény, hogy ahogy öregszünk és nemesedünk (aha persze), úgy növekszik a levesimádatunk. Egyszerűen a lélek tápláléka, nincs jobb kifejezés erre – rossz kedv, hűvös idő és éhség ellen egyszerre. Miért ne főzhetnél magadnak este, meló után egy lábasnyit, így a holnapi ebéd is megvan.

2. Rágcsa nélkül unalmas

Ezalatt azokat a csipszféleségeket értjük, amik nélkül egy önvigasztaló filmezős este nem az igazi – mert néha muszáj, na. Csak ne a zsíros boltikat válasszuk, ha tehetjük.

Még több házi chips itt!

3. Comfort food – mert erre nincs jó magyar szó

Szóval azok az ételek, amiktől kivirulsz, felmelegítenek, jóllakatnak, és eszedbe jut anyud főztje és az az érzés, hogy szeretve vagy. Legalább saját magad által. Olyan igazi mindenegyben ételek.

4. Saláta – igen, mert salátával is lehet örömet okozni

De csak jó salátával, ami nem jégsaláta és paradicsom keveréke majonézes öntettel. Kuporodj be este a sorozatod elé egy kiadós, isteni zöldséges vagy sajtos, esetleg húsos, tonhalas, sőt, tésztás (!) salátával, és mehet a pizsiparti.

Még több sali itt!

5. Édesség, mert kell

Az alap önkényeztető, amit tudjuk, tilos lenne este enni, de egy szakítás, egy szarul elsült munkanap, egy veszekedés vagy egy magányos este megoldása lehet, ha gyorsan édeshez juttatod a kis tested. Csak éppen az íze végett, nyilván.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!