13+1 lekvár, amit most kell befőznöd!

Vannak olyan pillanatok az évben, melyeket, ha elmulasztunk, akkor egész következő szezonig bánni fogjuk! Ezeket a lekvárokat már csak most tudod elkészíteni, nézd a listát!

Talán egy-két heted maradt, utána nem találsz több friss epret a piacon. Az utolsó porciókat tudod beszerezni fekete ribizliből, meggyből, rebarbarából. Persze import áru biztosan lesz még, de használd ki a hazai gyümölcsök zamatos ízét. Érkezik az egres-szeder-áfonya összeállítás is, a málna pedig marad még egy darabig a porondon. Egy szó mint száz, nincs apelláta, ha idáig nem kezdted el, most bele kell fogj a lekvárok és dzsemek készítésébe. Gondolatébresztőnek hoztunk pár receptet, válogass kedvedre köztük!

  1. 1.

    Eperdzsem

  2. 2.

    Eperdzsem citromhéjjal

  3. 3.

    Eper–multivitamin lekvár

  4. 4.

    Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából

  5. 5.

    Cseresznye-meggy dzsem

  6. 6.

    Cseresznye-rebarbaradzsem

  7. 7.

    Meggyes-ribizlis eperdzsem

  8. 8.

    Meggyes cseresznyedzsem

  9. 9.

    Sütésálló áfonyadzsem

  10. 10.

    Ribizliszörp és lekvár

  11. 11.

    Málnalekvár La fée de cuisine konyhájából

  12. 12.

    Szederlekvár vegyes gyümölcsökkel

  13. 13.

    Vegyes gyümölcslekvár

  14. 14.

    Étcsokoládés fehér-szederlekvár

...és ezt olvastad már?

Top 23+1 gyümölcslekvár és dzsem

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?