Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-ribizlis eperdzsem

Meggyes-ribizlis eperdzsem
Meggyes-ribizlis eperdzsem
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a gyümölcs szezon.Egy kis meggy az egyik szomszédtól, egy kis ribizli a másik szomszédtól, egy kis eper a saját kertünkből. Fél óra a saját készítésű gyümölcsdzsem.

A dzsemfix nagyon jó dolog. Csak ajánlani tudom. :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár édesítőszerrel is elkészíthető, bár én még nem próbáltam. Elég savanyú a meggy és a ribizli, ezért kicsit több cukor kell bele, de tetszés szerint édesíthetjük.

Egyéb: nagy fazék, nagy fakanál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a gyümölcsöket. Az epret lecsumázzunk, megmossuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A ribizlit leszemezzük, megmossuk. Majd tésztaszűrőn kinyomkodjuk jó alaposan. Csak a magok maradjanak a szűrőben, a kinyomkodott levet és gyümölcshúst beleöntjük a lábasba, amelyikben főzni fogjuk a dzsemet.
  2. Az összes gyümölcsöt belerakjuk a ribizlihez a nagy fazékba, és gumikesztyűs kézzel jól szétnyomkodjuk, majd ha szükséges, botmixxerrel pürésítjük.
  3. A gyümölcsökhöz hozzáadjuk a cukrot és a három zacskó dzsemfixet.
  4. Felforraljuk az egyveleget nagy lángon, majd három percig kisebb lángon rotyogtatjuk.
  5. Elzárjuk a gázt, és leszedjük a habot a tetejéről.
  6. Tiszta, előkészített üvegekbe töltjük, és 5 percre fejre állítjuk.
  7. Békén hagyjuk őket, amíg ki nem hűlnek, hogy a zselésítő anyag megszilárdítsa. Szobahőmérsékleten vagy kamrában tároljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 694
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Easter

Mióta szakács: 2012.04.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsdzsem, eper-meggy-ribizli dzsem, erdei gyümölcs lekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1027
eper 1.5 kg
meggy 1 kg
piros ribizli 50 dkg
cukor 700 g
dzsemfix 3 csomag