A 12 kedvenc kenyérreceptetek

Egy ropogós héjú, puha belű kenyérnél nincsen nagyobb boldogság, nem csoda, hogy ez vált az egyik alapélelmiszerünkké.

Mindezeket mellett a kenyér világnapján azokra is gondolnak, akiknek ez a "boldogság" nem adatik meg, így gyakran kapcsolódik egy-egy jótékony kezdeményezés is a világnap programjaihoz. Például a pékek a mai napon kenyéradományokkal segítik a rászorulókat, sőt, elindították a Magyar Pékségkereső portált is.

"A kenyér világnapján megemlékezünk azokról az emberekről, akiknek nem jut kenyér és éheznek, ezért minden évben jótékonysági kenyéradományokkal hívjuk fel a társadalom figyelmét arra, hogy adni jó"

- mondta világnapi köszöntőjében Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A világnapot már közel 30 ország ünnepli, főleg karitatív jelleggel, emellett az ünnep alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára, valamint a kenyér jelentőségére a nagyközönség figyelmét is felhívják.

Így teszünk most mi is – kiválogattuk a Ti kedvenc kenyérreceptjeiteket, hogy mindenki kipróbálhassa, milyen egy napra házipéknek állni!

 1. 1.

  Házi fehér kenyér 11. - Pataki tálban

 2. 2.

  Cukkinikenyér Kittitől

 3. 3.

  Kukoricás kenyér Szisszi konyhájából

 4. 4.

  Gyors házi cipó kovásszal

 5. 5.

  Diós-rozsos kenyér

 6. 6.

  Lusta kenyér Torma bevált receptjével

 7. 7.

  Aszalt sárgabarackos-magvas bagett

 8. 8.

  Írós kenyér Cook konyhájából

 9. 9.

  Tökmagos-rozsos kenyér

 10. 10.

  Diós-paradicsomos-köményes-kendermagos kenyér

 11. 11.

  Joghurtos müzlikenyér

(MTI)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.