Csillagjegy-menü Skorpióknak

Ha a Skorpió jegyében születtél, a boszorkánykonyha-trükkök mindegyikét ismered. Bár nem sütsz kígyót, békát, denevérszemet, de elképesztő ételkülönlegességeiddel bárkit képes vagy elvarázsolni.

Lehengerlő ínyenc

Ha október 24-e és november 22-e között születtél, mindenkinél jobban vonzódsz a csípős és pikáns fogásokhoz! A Skorpió a vízjegyek közé tartozik, te azonban nem vagy csendes tavacska vagy unalmas állóvíz, a vad, áradó folyóhoz hasonlító ízlésed és konyhaművészeted mindenkit magával sodor.

Csábító csípős csemegék

Csípős és édes – ezek a kedvenc ízeid, gyakran elegyíted is a két aromát, hogy a főztöd minél mélyebb benyomást keltsen a vacsoravendégeidben. A szerelem, az erotika éppúgy élvezet számodra, mint az evés, így egy kalap alá veszed, azt vallod, hogy a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Ezért mindig szerepel az étlapodon néhány vágykeltő fogás, szívesen készítesz csokoládés, chilis, gyömbéres, forró, csípős, csábító csemegéket. Természetesnek veszed, hogy sem az ételremekeidnek, sem neked nem képes egyetlen kiszemelt sem ellenállni.

Afrodiziákumok a konyhából >>

Édes élet Skorpió módra

Szívesen sütsz sütiket saját magad kényeztetésére is, nemcsak hódítási szándékkal. Az őszi alapanyagokat előnyben részesíted a többi évszak terményeivel szemben, imádod a sütőtököt, a mákot, a diót, a mogyorót. És a „felnőttes” csemegéket, a kesernyés aromájú kávés, étcsokis finomságokat. És ha egy receptet túl hagyományosnak találsz, fűszergyűjteményedben keresgéled az újítás lehetőségét, ahol a pikánstól a csípősön át a méregerősig minden vad és vadító ízesítő megtalálható.

Csillagjegy-menü Mérlegeknek >>

Csillagjegy-menü Szüzeknek >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!