Afrodiziákumok: vágykeltők a konyhából

Szeretnéd felforrósítani a hálószobai hangulatot? Fűszerezd a vacsorát egy csipetnyi lestyánnal, chilivel vagy gyömbérrel, és csodálatos érzéki élmények várnak majd rád!

Lestyán

A középkor óta afrodiziákumként tartják számon ezt a fűszert, akkoriban az ifjú arák lestyánt szórtak a fürdővizükbe a nászéjszakájuk előtt, hogy a férjük minél kívánatosabbnak találja őket. Ugyanezt a hatást érheted el, ha az ételeidet fűszerezed lestyánnal, a fűszernövény fiatal leveleivel ízesített levesek nemcsak fenségesek, hanem vérforralóak is.

Gyömbér

Az illatos és ízes fűszer nemcsak az ételeidet teszi pikánsabbá, hanem a hálószobai hangulatot is! A gyömbér ugyanis javítja a vérkeringést, és szó szerint vérforraló hatású, képes felmelegíteni a szervezetedet. Sőt nemcsak a szexuális kedvet fokozza, hanem az erotikus élmény intenzitását is.

Tipp

A gyömbér nemcsak remek vágyfokozó, hanem gyógyhatással is dicsekedhet, ami igazán értékes tulajdonság a közelgő influenzaszezonra tekintettel. A fűszernövényt ugyanis immunerősítőként, gyulladáscsökkentőként, emésztést serkentőként, görcsoldóként vagy köptetőként is használhatod.

Chili

Az egyszerre fűszeres, egyszerre csípős ízesítő valódi csodaszer! A chilis ételek fogyasztása ugyanis endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel a szervezetben, így téged is felszabadultabbá tesz az ágyban. A kis csípős ráadásul a vérkeringést is serkenti, ami kimondottan előnyös, ha nehezen kapsz lángra. A chilire azonban éppen az ereje miatt érvényes, hogy a kevesebb, több! Ha túl chilisre készíted a vacsorát, a kellemesnek ígérkező este kellemetlenné válhat.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...