Videók

Csülkös káposzta

Csülkös káposzta - télen savanyított káposztából készül, nyáron pedig friss és zsenge fehérkáposztából. A csülökhús és a káposzta ugyanis remekül összeillik! 

admin

Csokoládés diótorta

Szeretem a csokit. De ki nem? A diót is szeretem - azt viszont már nem mindenki. Amikor pedig a csoki és a dió belekerül egy piskótaalapba, és úgy sül meg, az nagyon finom. 

admin

Gesztenyés pulykapástétom

A gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze ez a felhasználási mód, mint oly sok minden, szintén Itália földjéről indult el. 

admin

Mandulás puszedli

Habcsók: keményre vert tojás fehérje, cukor, lassan, szárítva sütve. Ha teszek bele mandulát, akkor már mandulás puszedli. Nagyon szeretem.

admin

Ropogós kelkáposzta Japánból

2010-ben Japánban a gasztronómia éve volt. A világ számos országából hívtak meg gasztronómusokat. Magyarországról én voltam az a szerencsés, akit kiválasztottak.

admin

Lángos szendvics

Tombol a hamburger őrület. Óriási divat lett az elmúlt egy-két évben. A klasszikus alapokon kívül, már minden mással készítve is kapható.

admin

Töltött sütőtök

A sütőtök az egyik legfontosabb vitaminforrásunk télen. Finom édes, nagyon jó sütve, főzve, nyersen, reszelve, salátának, levesnek, főételnek, köretnek, édességnek.

admin

Tejfölben sült tarja

Szeretem a sertéshús ízét. Finom és változatos. Attól a divatos szlogentől meg tekintsünk el, hogy sokan azt mondják: „azzá leszel, amit eszel”.

admin

Japán palacsinta

Néhány éve Japánban jártam.  A felkelő nap országában a 2010-es év a gasztronómia éve volt. A Japán Alapítvány a világ minden tájáról meghívott gasztronómusokat.

admin

Címlapról ajánljuk

További cikkek