Csokoládés diótorta

Szeretem a csokit. De ki nem? A diót is szeretem - azt viszont már nem mindenki. Amikor pedig a csoki és a dió belekerül egy piskótaalapba, és úgy sül meg, az nagyon finom. 

Az ilyen süteményeknek nemcsak a nagymamám volt a nagymestere, hanem az egyik kollégám, aki szerintem ebben az országban az egyik legjobb cukrász: Frici barátomtól szoktam ezeket a recepteket ellesni.

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek