Gesztenyés pulykapástétom

A gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze ez a felhasználási mód, mint oly sok minden, szintén Itália földjéről indult el. 

Idehaza még nem terjedt el, hogy a gesztenyét sós töltelékként vagy pirított formában, ragukban, esetleg önálló ételhez használják fel. (Csak zárójelben jegyzem meg, ha egy serpenyőben az egész tisztított változatát kevés vajban lassan, aszalt szilvával és kis kockára vágott főtt burgonyával együtt pirítjuk, akkor fantasztikus köretet kapunk az áfonyás pulykasült mellé. Töltelékben kis konyakkal vagy rummal ízesítve is nagyon finom).

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?