Gesztenyés pulykapástétom

A gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze ez a felhasználási mód, mint oly sok minden, szintén Itália földjéről indult el. 

Idehaza még nem terjedt el, hogy a gesztenyét sós töltelékként vagy pirított formában, ragukban, esetleg önálló ételhez használják fel. (Csak zárójelben jegyzem meg, ha egy serpenyőben az egész tisztított változatát kevés vajban lassan, aszalt szilvával és kis kockára vágott főtt burgonyával együtt pirítjuk, akkor fantasztikus köretet kapunk az áfonyás pulykasült mellé. Töltelékben kis konyakkal vagy rummal ízesítve is nagyon finom).

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...