Ropogós kelkáposzta Japánból

2010-ben Japánban a gasztronómia éve volt. A világ számos országából hívtak meg gasztronómusokat. Magyarországról én voltam az a szerencsés, akit kiválasztottak.

Mindenhol azt tapasztaltam, hogy a japán konyha legrégibb és legfontosabb ismérve: az ételek készítése szempontjából az alapanyagok minősége nagyon fontos, de minden esetben a legfontosabb, hogy az alapanyag legyen FRISS, FRISS, FRISS!

„Egyenek mindig jót és élvezzék az életet.”

Buday Péter

Címlapról ajánljuk

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Nosalty

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!