Császármorzsa körtekompóttal

A császármorzsa minden híreszteléssel ellentétben lisztből készül, és nem darából. Az a daramorzsa.

Amikor először ettem Ausztriában, nem ismertem fel, mert addig szinte csak az itthoni iskolai menzán találkoztam vele. Ott a menzán, száraz, apró morzsaszerű valami volt. Valójában galuska nagyságú, aranysárga, néhol szép világos barnára pirított, vanília illatú, finom puha állagú sütemény a Kaiserschmarrn. A tetején a krémes barack- lekvár pedig teljesen a varázslat kategóriába emeli a császármorzsát. Ha jó! Lehet ezt fokozni, mert van, hogy almát is pirítanak bele. Az az Apfelschmarrn.

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...