r
Nosalty Logó

Zsírban sült hagymás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Zsírban sült hagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 652 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 5213 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 406 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 652 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    523.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    290 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2987 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 5213 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1280 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 406 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a vöröshagymát. A májat mossuk meg, tisztítjuk meg az inas részektől, és vágjuk negyedekre. Ha belefér, áztassuk tejbe egy éjszakára, de nem tragédia, ha nincs rá idő.
  2. Olvasszuk fel a libazsírt, és tegyük bele a csíkokra vágott vöröshagymát. 5-10 percig süssük, majd tegyük bele a májat és 4 gerezd aprított fokhagymát.
  3. Kb. 20 percig hagyjuk rotyogni kis lángon.
  4. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A végén krumplinyomóval törjük össze tetszés szerint. Aki jobban szereti, egyben is hagyhatja a májat, de könnyebben kenhető, ha összetörjük.
  6. Töltsük zárható tetejű üvegekbe, hogy a zsír ellepje a májat mindenhol. Kamrában is eláll sokáig, de miután megbontjuk, mindenképp hűtőben tároljuk.
  7. Kenyérre kenve lila hagymával, paprikával, uborkával, paradicsommal vagy savanyúsággal fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 429
  • Össznézettség: 76648
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 11.

Ajánló

Lila hagymával a legfinomabb. :)

Receptkategóriák

Ez az egyik legfinomabb kence kenyérre, amit valaha ettem! Baráti társaságból származik a recept, kézről kézre járt. Egyszerű elkészíteni, és sokáig eláll. Remek reggelire, összejövetelekre, de egy csinos csatos üvegben ajándékként is biztos sikerünk lesz vele. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.