Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerleves friss paradicsommal és bazsalikommal

Zellerleves friss paradicsommal és bazsalikommal
Zellerleves friss paradicsommal és bazsalikommal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak hatalmas zellereket lehetett kapni, egy darabot elhasználtam a párolt marhalábszárhoz, egy része ment a húslevesbe, de még mindig maradt elég. 

Zellerkrémlevest már kicsit sűrűn készítettem az utóbbi időben, meg nyár is van, frissíteni kellett az ízét. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, és fél liter vízben egy leveskockával (persze maradék húsleves sokkal jobb lett volna) puhára főzzük. A végén botmixerrel krémesre aprítjuk.
  2. Közben apróra felkockázzuk a paradicsomokat, nagyobb darabokra vagdaljuk a bazsalikomleveleket.
  3. Tányérokba merjük a levest, belerakjuk a paradicsomkockákat és a bazsalikomot. Remek, friss íz kerekedett ki így a kicsit unalmas zellerkrémlevesből.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos zellerleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

65
zeller 1 kis db
paradicsom 2 közepes db
bazsalikom 1 marék
leveskocka 1 db
víz 5 dl