r
Nosalty Logó

Zabos reggeli ital

Lousha
Zabos reggeli ital
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

229
Kalória
6.7g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
176.2g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    125 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    80 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    375 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 683 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a céklát, magozzuk ki az almát. Vágjuk őket apróra. Távolítsuk el az eprek szárát.
  2. Tegyünk mindent turmixgépbe, és alaposan turmixoljuk őket össze.
  3. Fogyasztásig tároljuk hűtőben. (Legalább 3 órát álljon fogyasztás előtt, hogy a zab megszívhassa magát a folyadékkal.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Egy korábban itt a Nosalty-n talált zabos ital receptje adta az ötletet, amit korábban már elkészítettem, és nagyon finom volt, de hirtelen nem is találtam, és banán sem volt itthon, arra viszont emlékeztem, hogy az eredetihez kellene. Szóval körülnéztem, mi van itthon, és hamar lett is három reggelre elegendő "koktél" a hűtő- és szekrényátnézés végére. Finom lett, laktató, frissítő. És még rózsaszínű is :) 1 adag 256 kalória, 7 g fehérje, 42 g ch, 8 g zsír. 100 grammja 79 kalória, 2 g fehérje, 13 g ch, 2 g zsír. 

További receptek

Mojito

A Mojito egy klasszikus kubai koktél, alapja fehér rum, lime, barna cukor, friss mentalevél és szóda. Ezeket az alapanyagokat összekeverve a nyár folyékony frissességét kapjuk. Nem túl ...

Fekete Melinda

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...