r
Nosalty Logó

Virslis lecsó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Virslis lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7436.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    4073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2068.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    694 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1229 micro
  • β-karotin
    6217 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3637 micro
Összesen 2532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1038 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk apró darabokra, majd pirítsuk zsírjára, egy kevés olívaolaj hozzáadásával.
  2. Vágjuk tetszőleges méretűre a hagymákat, a paradicsomokat és a paprikákat.
  3. Miután megpirultak a szalonnadarabok, mehet rá a hagyma. Ha ezt kellően megdinszteltük, mehet rá a paradicsom.
  4. Jól keverjük át, majd fedjük le. Rotyogtassuk össze kb. 15-20 perc alatt. Sózzuk-borsozzuk.
  5. Adjuk hozzá a paprikát, majd húzzuk le a tűzről, amíg hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát. Keverjük át rendesen, majd fedővel tegyük vissza a tűzre.
  6. Amint kezd a paprika is megpuhulni, vágjuk bele a virslikarikákat. Ahogy a virslik megfőttek benne, el is készült az ételünk.
  7. Kovászos kenyérrel fogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 4798
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 31.

Ajánló

Egy szuper pirított kovászos kenyérrel és hideg kovászosuborkával ajánlott a fogyasztás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis lecsó
Hankusz Sára 143 recept

Az egyik kedvenc magyar ételünk a lecsó, amit mindenki másképp készít. Ez egy nem csípős, szaftos, virslis változat, ami nálam mindig nyerő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek