Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virsli köntösben

Virsli köntösben
Virsli köntösben
90 perc / előkészület: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám az elmúlt években mindig ezt sütötte nekünk szilveszterkor. Én annyira, de annyira szeretem, hogy azóta szinte minden buli elengedhetelen sós rágcsája nálunk. :) Ketchup-ba és mustárba mártogatva a legfinomabb!!! 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 0,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a liszthez adjuk. Ezután következik a a tojás, az olvasztott vaj, a maradék tej és só. Jól összegyúrjuk (5-10 percig). A megdagasztott tésztát 1 órán át kelesztjük.
  2. Virsliket feldaraboljuk 3-5 cm-es darabokra.
  3. Megkelt tésztából egy jó maréknyit "kicsippentünk", és vékonyra nyújtjuk .
  4. A virsliket betekerjük a háromszögekre (vagy amire sikerül) vágott tésztába.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjünk tojással és megszórjuk szezámmal.
  6. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 550
elküldve: 7
receptkönyvben: 326
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

zsoofeeka

Mióta szakács: 2011.04.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis tekercs, szezámos-virslis kelt tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jaina
Jaina Sun, 2012-09-30 12:39

Nagyon fincsi lett :) Bár nem tudom én bénáztam-e el, de amikor gyúrtam a tésztát, akkor ragadt össze-vissza mindenhova, csak akkor kezdett kezelhetővé válni, amikor megkelt :D

zsoofeeka
zsoofeeka / zsoofeeka Thu, 2012-12-27 15:06

Legközelebb adj hozzá több lisztet, ha az 5-10 perces gyúrás után még mindig ragacsos. Szépen össze kéne állnia a tésztának... :)

pircsy30
pircsy30 Sat, 2012-02-18 12:20

Nagyon fincsi és gyorsan elkészíthető :) Már többször el készítettem,szezámosan,köményes,sajtos formában :) Finom ! Kösziiii

zorro
zorro Sat, 2011-12-31 13:03

Kedves Zsófi! Érdekelne hogy meddig kell sütni a tésztát, sürgős. Köszönettel:zorro

zsoofeeka
zsoofeeka / zsoofeeka Sat, 2011-12-31 13:18

Kedves Zorro! Kb. 20 percig kell sütni (nekem légkeveréses sütőm van) hogy szép aranybarna színe legyen. Sok sikert! BUÉK! :)

751
finomliszt 45 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 3 db
tej 1.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
virsli 50 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek