r
Nosalty Logó

Vienetta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vienetta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    298.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6634.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1894 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.3 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 5284 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 275 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kétszer 4 tojásos piskóta készítése:
  2. 4 tojásfehérjét 4 ek porcukorral jó habosra verünk, hozzáadjuk a tojássárgákat, 3 ek lisztet, 1 ek keményítőt ésfél cs sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütjük.
  4. Ha a piskóták megsültek, hosszában kettévágjuk őket. (Egy lapból két, kb. 17 cm széles piskótacsíkot kell kapnunk.)
  5. Krém készítése:
  6. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport a tejben megfőzzük, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tortabevonót felolvasztjuk.
  7. Összeállítás:
  8. A krémet háromfelé osztjuk, de egy kicsit tegyünk félre, amivel a tetejét vékonyan megkenjük.
  9. Az első lapra kenjük a krém egyharmadát, és csokit csurgatunk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük egy adag krémmel, megint csokit csurgatunk rá. Erre kerül a harmadik piskótalap, majdmegint krém és csoki. A negyedik lapot rátesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel, és rácsurgatjuk a maradék csokit.
  10. A tetejét tejszínnel díszíthetjük.
  11. Végül hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 125583
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a sütemény olyan, mint az igazi Vienetta, ugyanúgy ropog a belseje a csokitól.

Hozzászólások (15)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jó a recepted,ezt a fajta tésztát mi is süssük,de mi olvasztott csoki helyett,égetett cukrot csorgatunk a piskóta lapjára(2 lapra).Szerintem egy próbát megér,ha kipróbáltad,kérem a véleményed.

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm az ötletet, legközelebb megpróbálom és megírom a véleményemet. Üdv: Erika

galszilvia77

Jól sikerült! Fincsi!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Örülök, hogy ízlett és jól sikerült. Üdv: Erika

macskamedve

Szia! Hát ez valami fantasztikus lett! Párom oda volt érte! :)) Köszi a receptet!

varikriszti

Étkezési keményít?t muszáj bele tenni? Én még soha nem használtam ilyet.

Törölt felhasználó

Szia ! Nem muszáj a keményít?t használni, csak akkor egy kanál liszttel több kell. Bocs, hogy csak most válaszolok. Kellemes ünnepeket kívánok. Üdv : Erika

varikriszti

Köszönöm a válaszod.Így mostmár biztos ez lesz az egyik ünnepi sütim.Én is kellemes ünnepeket kívánok neked!Üdv.:Kriszta

Törölt felhasználó

Ha hosszában ketté vágom az 2 lap, ezt még keresztbe is ketté kell vágni, hogy meg legyen a 4 lap?

Panka111

Edo, két piskótát kell sütni és félbevágni mindkett?t, így lesz négy lap.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Köszi a választ helyettem, jó sütögetést. Üdv: Erika

Törölt felhasználó

Köszi a választ, én voltam figyelmetlen, mert ujból elolvasva a receptet tényleg oda van írva, hogy 2- szer 4 tojásból piskóta. Hétvégére a fiam szülinapjára ki is próbálom.

kgyongyi

valóban nagyon finom lett!!

Lilla777

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Szia! A lányom születésnapjára szeretném ezt a sütit megsütni csak tortaformában.Szerinted változtassak valamit a recepten/a forma kivételével/vagy csinálhatom ugyan így? Üdv:Piroska

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem nem kell változtatni, gondolom kapcsos tortaformában csinálod, akkor én 4-szer 2 tojásos piskótát sütnék. Jó sütögetést, és kellemes ünnepeket kívánok. Erika

Törölt felhasználó

Köszi szépen és viszont kívánom.Remélem jól fog sikerülni :)

Törölt felhasználó

Szia! Még egy kérdés.A tojásfehérjés habot gondolom csak óvatosan keverem bele a sárgájába hogy össze ne törjön?Vagy mehet minden egybe ahogy te írtad? El?re is köszi,Piroska

Törölt felhasználó

Szia! Én mindent egybe keverek, mindig így sütöm a piskótát. A felvert fehérjéhez adom a sárgáját. Üdv. Erika

Törölt felhasználó

Szia! Én már meg sütöttem semmit nem változtattam nagyon finom !!!

Andrea

Kedves Erika! Ez a süti eszméletlenül finom!!! Vendégek jöttek hozzánk és ezt sütöttem. Izgultam, mert soha nem szoktam olyat sütni vendégeknek, amit még nem próbáltam. Pillanatok alatt elfogyott. Ezt még sokszor el fogom készíteni! (nekem a csoki nem lett benne ropogós, de így is nagyon finom volt). Köszönöm a receptet! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Feltárul a kapszulakamra: az új kihívás, amivel jól jár a...

A kamra minden háztartás szíve, irányítóközpontja és motorja. Néha üresebb, néha dugig van, az étkezéseink alapját adja, és minden nap inspirációként szolgál ahhoz a nehéz kérdéshez, hogy „na, mi lesz ma az ebéd?”. Nagyon sok múlik azon, hogyan használjuk a kamránkat, éppen ezért indul most útjára a „kapszulakamra” nevű kezdeményezés, amivel időt, pénzt, energiát spórolhatunk, ráadásul a pazarlással is felvehetjük a harcot. Lessük meg, mit rejt a kapszulakamra! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.