Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vienetta

Vienetta
Vienetta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény olyan, mint az igazi Vienetta, ugyanúgy ropog a belseje a csokitól.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Kétszer 4 tojásos piskóta készítése:


  1. 4 tojásfehérjét 4 ek porcukorral jó habosra verünk, hozzáadjuk a tojássárgákat, 3 ek lisztet, 1 ek keményítőt és fél cs sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütjük.
  3. Ha a piskóták megsültek, hosszában kettévágjuk őket. (Egy lapból két, kb. 17 cm széles piskótacsíkot kell kapnunk.)

Krém készítése:


  1. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingport a tejben megfőzzük, és ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A tortabevonót felolvasztjuk.

Összeállítás:


  1. A krémet háromfelé osztjuk, de egy kicsit tegyünk félre, amivel a tetejét vékonyan megkenjük.
  2. Az első lapra kenjük a krém egyharmadát, és csokit csurgatunk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük egy adag krémmel, megint csokit csurgatunk rá. Erre kerül a harmadik piskótalap, majd megint krém és csoki. A negyedik lapot rátesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel, és rácsurgatjuk a maradék csokit.
  3. A tetejét tejszínnel díszíthetjük.
  4. Végül hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 109 395
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 601
elkészítve: 53/72
Facebookon megjelent: 2

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkrémes piskóta ropogós csokival, vienetta sütemény

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

randrea
Andrea / randrea Fri, 2013-08-02 16:13

Kedves Erika!

Ez a süti eszméletlenül finom!!! Vendégek jöttek hozzánk és ezt sütöttem. Izgultam, mert soha nem szoktam olyat sütni vendégeknek, amit még nem próbáltam. Pillanatok alatt elfogyott. Ezt még sokszor el fogom készíteni! (nekem a csoki nem lett benne ropogós, de így is nagyon finom volt).
Köszönöm a receptet! :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-06-16 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

birobobi
birobobi Fri, 2012-01-27 14:49

Szia! Én már meg sütöttem semmit nem változtattam nagyon finom !!!

Piroska76
Piroska76 Thu, 2011-12-29 08:59

Szia!
Még egy kérdés.A tojásfehérjés habot gondolom csak óvatosan keverem bele a sárgájába hogy össze ne törjön?Vagy mehet minden egybe ahogy te írtad?
Előre is köszi,Piroska

Bubiréka
Erika / Bubiréka Thu, 2011-12-29 18:52

Szia!
Én mindent egybe keverek, mindig így sütöm a piskótát. A felvert fehérjéhez adom a sárgáját.
Üdv. Erika

Piroska76
Piroska76 Fri, 2011-12-23 20:20

Köszi szépen és viszont kívánom.Remélem jól fog sikerülni :)

Piroska76
Piroska76 Wed, 2011-12-21 15:25

Szia!
A lányom születésnapjára szeretném ezt a sütit megsütni csak tortaformában.Szerinted változtassak valamit a recepten/a forma kivételével/vagy csinálhatom ugyan így?
Üdv:Piroska

Bubiréka
Erika / Bubiréka Fri, 2011-12-23 16:09

Szia!
Szerintem nem kell változtatni, gondolom kapcsos tortaformában csinálod, akkor én 4-szer 2 tojásos piskótát sütnék.
Jó sütögetést, és kellemes ünnepeket kívánok.
Erika

Lilla777
Lilla777 Wed, 2011-12-14 15:10

Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-30 18:26

Köszi a választ, én voltam figyelmetlen, mert ujból
elolvasva a receptet tényleg oda van írva, hogy 2- szer
4 tojásból piskóta.
Hétvégére a fiam szülinapjára ki is próbálom.

pankac
Panka111 / pankac Sat, 2011-01-29 18:30

Edo, két piskótát kell sütni és félbevágni mindkettőt, így lesz négy lap.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 18:14

Ha hosszában ketté vágom az 2 lap, ezt még
keresztbe is ketté kell vágni, hogy meg legyen a 4 lap?

varikriszti
varikriszti Mon, 2010-12-20 14:45

Köszönöm a válaszod.Így mostmár biztos ez lesz az egyik ünnepi sütim.Én is kellemes ünnepeket kívánok neked!Üdv.:Kriszta

varikriszti
varikriszti Thu, 2010-12-16 18:47

Étkezési keményítőt muszáj bele tenni? Én még soha nem használtam ilyet.

Bubiréka
Erika / Bubiréka Sun, 2010-12-19 19:16

Szia !
Nem muszáj a keményítőt használni, csak akkor egy kanál liszttel több kell.
Bocs, hogy csak most válaszolok.
Kellemes ünnepeket kívánok.
Üdv : Erika

macskamedve
macskamedve Sun, 2010-06-27 21:50

Szia!
Hát ez valami fantasztikus lett! Párom oda volt érte! :)) Köszi a receptet!

Angel
Angel Wed, 2010-05-05 14:36

Szia!
Nagyon jó a recepted,ezt a fajta tésztát mi is süssük,de mi olvasztott csoki helyett,égetett cukrot csorgatunk a piskóta lapjára(2 lapra).Szerintem egy próbát megér,ha kipróbáltad,kérem a véleményed.

Bubiréka
Erika / Bubiréka Thu, 2010-05-06 17:54

Szia!

Köszönöm az ötletet, legközelebb megpróbálom és megírom a véleményemet.

Üdv: Erika

1322
tojás 8 db
finomliszt 6 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
porcukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tortabevonó 15 dkg