Vaníliás krémtúró
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
230
Kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g tehéntúró368 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
918
Kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
34g tehéntúró50 kcal
-
6.1g vaníliás pudingpor23 kcal
-
54.4g tej30 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
124
Kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Foszfor
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.4 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
230
Kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Foszfor
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2605.8 g
-
Cink 650 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 500 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 181.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 300 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
918
Kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Foszfor
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.5 g
-
Cink 88 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
124
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 ek vaníliás cukor
Elkészítés
- A 4 dl tejből sűrű pudingot főzünk (1 decivel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a 3 deci tejet felmelegítjük, majd hozzákeverjük a pudingos tejet is. 2-3 percig forraljuk).
- 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a villával kicsit szétnyomkodott túrót.
- Elkeverjük alaposan az egészet, majd krémesre turmixoljuk. Kóstóljuk meg, hogy elég édes-e nekünk, ha nem, akkor tegyünk még bele cukrot, és turmixoljuk még egy kicsit.
- Tálkákba öntjük, hűtőben lehűtjük.
- Receptkönyvben: 859
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 402
- Össznézettség: 273018
- Feltöltés dátuma: 2011. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:

NS
17524 recept
Szeretjük a krémtúrót, ezért próbálkozunk házi verzióval. A pudingtól megköt, kicsit szilárdabb lesz, de szerintem jó íze van :-).
Hozzászólások (14)
Nagyon jónak hangzik,biztos finom is!Kifogom próbálni! 2 picikém örülni fog neki! Ildikó34
Szia! Jó ötlet, van is itthon minden hozzá. Megvan a holnapi desszert. :) Szerintem még teszek bele egy kis vaníliás cukrot.
Szia! Igen, a vaníliás cukor is csak jót tehet neki :-) Mondjuk nálam igazi vaníliás cukor van (cukorba beletettem vaníliarudat), és abból használok, csak elfelejtem néha ezt a receptbe is megírni....
Szia! Megcsináltam, sikeres volt. A férjem imádta! Köszi szépen!
Szió! Most készítettem el, volt itthon maradék túróm, és mondhatom nagyon finom lett :) Most h?l megy a hüt?be :) Kíváncsi vagyok mit mond a párom majd :)
Nagyon szeretem a túrókrémeket, és ez a pudingos verzió is remekül hangzik. Most készítettem el, de a receptnek van egy hiányossága. Nem ad útmutatót arra vonatkozóan, hogyan lehet azt megoldani, hogy ne forrón essen neki az ember. Csak egy reményem maradt: ha melegen ennyire finom, milyen lehet hidegen?! :) Lehet, hogy csak holnap tudom meg, mert a túró felkerült a holnapi bevásárlólistára is...
Hááát, a tippem akkor: jóllakott állapotban (pl. ebéd után, amikor volt desszert is) kell elkészíteni, hátha akkor nem akarja az ember felfalni :-). Amúgy örülök, hogy így "elcsábított" a végeredménye.
Ha nincs turmixgépem, vagy hasonlóm (albérletes vagyok) habver?vel is meg tudom krémesíteni?
Azért turmixoltam, hogy a túró kicsi darabjai simává váljanak, de enélkül is meg lehet csinálni / enni.... már ha nem zavar majd, hogy kis túródarabok vannak benne :-) Habver?vel, bár valamennyire biztos, de szerintem nem lehet teljesen simára keverni, az el?bb írt kis túrómorzsákat a habver? nem fogja pépessé aprítani.
Ha ugyanezt a receptet nem f?z?s pudingporral csinálom meg, úgy is elképzelhet?? Már csak azért is, mert nekem csak Gála vaníliáspudingpor van itthon, és ha jól tudom abban alapból van vanília és cukor, azzal csak szimplán össze kéne keverni a túrót. Mindenesetre jól hangzik a recepted, köszi a tippet! :)
Szerintem megpróbálhatod nyugodtan Gála-ból is, nem hiszem hogy fog neki ártani :-)
Én régebben már próbáltam Gálával és egy kis reszelt citromhéjjal, de nekem úgy annyira nem jött be... Mivel a pudingos megoldással egyszer már nem volt annyira jó a krémtúró, eszembe se jutott, hogy f?z?ssel is kipróbáljam, de most kedvet kaptam hozzá, hátha ennyi a siker kulcsa. :)
Láttam sokaknak problémát okozott a túró darabossága, ezért gondoltam, megosztok egy tippet :) Ma megcsináltam laktózmentes túróval (Schwarzwaldmilch)! Azért ezzel,mert a kisfiam tejérzékeny volt, mára már kin?tte, de akkoriban ezt a túrót használtam, és annyira krémes, egyáltalán nem darabos,nem kell turmixolni, egyszer?en el kell keverni. az ilyen receptekhez épp ideális. Tettem bele vaníliás cukrot, és mazsolát is, és mit ne mondjak, az íze határozottan hasonlított a vaníliás krémtúróéra! :D Köszönöm a receptet!!!
Köszi a tippet. Igen, én is találkoztam már annyira krémes túróval, hogy abban keresni kellett volna a darabokat. Mondjuk én normál, nem laktózmentes túrónál is láttam ilyet, vmi tégelyes (kis dobozos) volt, talán Landmilch, de már nem tudom a márkát.
Tényleg, valóban, én is találkoztam már ilyennel, ha jól emlékszem, akkor Lidl márka.
Szia! Megcsináltam recepted és fenséges lett még a saját extráimmal is...:D mivel imádom a banános krémtúrót ezért raktam bele másfél érett banánt is :) Fenséges lett és már megint h?l egy adag a h?t?ben :) :P
Kedves Janka! Nagyon köszi ezt a jó ötletet, mi is nagy "krémtúrósok" vagyunk, de így házilag elkészítve finomabb, mint a bolti! Na és persze megnyugtató a tudat, hogy mindenféle íz-, állagjavító, és színezékmentes. Én még kevertem hozzá egy kis tejszínt is - másból maradt, és így fel tudtam használni. Annyira-annyira finom!:) Üdv:Andi
Örülök neki, hogy ízlett. Hmm, lehet, hogy nekem is kéne hamarosan csinálni, már rég volt itthon :-). És ízre tudod máshogy is variálni.
És palacsintába isteni!! <3
Túró helyett egy kis dobozos 20%-os tejföllel is érdemes megpróbálni. Én még csak úgy ismertem (hamis túrós sütireceptb?l), de nekem nagyon ízlett.
En egy kicsit változtatva de elkeszitettem :)Mivel emlitetted ,hogy egy kicsit bekott a pudingtol en igy fel liter tejjel csinaltam es az itteni turo amihez hozzajutottam 20 dekas kiszereles (wales) a tobbi stimmelt es turmix gepben kevertem simara par percig.Az állaga isteni , kremes lagy es kisse habos konnyu finomsag lett belole :) Tapasztalatom szerint ugy válasszunk turot amirol tudjuk hogy nagyon finom nekem ez nem igazan sikerult es ezt visszaerzem rajta .Koszi a receptet !
Köszi a receptet! Mindenki meg volt vele elégedve. :)
Nálunk sajnos nem aratott akkora sikert. Pici cukrot is elbírt (pedig nem szeretünk semmit túl édesen) és sokkal-sokkal több vaníliát. Azonban leh?tve sem lett sajnos az igazi. Nem tudom mi lehetett a baj. Lehet, hogy a túró hibája. Pedig megpróbáltam mindent ugyanígy csinálni.