Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Öntött keksz

Öntött keksz
Öntött keksz
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi és pofonegyszerű családi recept, már a nagymamám is gyakran készítette. Sokszor nálunk tojáshab nélkül készül. Nagyon finom -nyáron hidegen- a folyékony vaniliás öntet a puha keksszel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet kitesszük egy tálba, és öntünk rá 2-3 dl tejet, hogy beszívja és majd ne az öntetből szívja magába.
  2. Elkészítjük a 2 cs pudingport a leírásnak megfelelően, de több tejet öntünk hozzá, a 2 zacskóhoz kb. 1,5 litert.
  3. A kekszre ráöntjük a pudingot. (Ha nincs időm/kedvem a tojáshabbal pepecselni, akkor már így is nagyon finom.)
  4. Ha habbal csináljuk, akkor szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjébe beletesszük a vaníliás cukrot, kemény habbá verjük.
  5. Közben feltesszük a maradék tejet és ha forró, kanállal szaggatunk bele a fehérjéből, oldalanként 1-1 perc alatt megfőzzük és már mehet is a pudingos keksz tetejére.
  6. Télen langyosan, nyáron jól lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 125
elküldve: 4
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/13
Facebookon megjelent: -

szakács

InCordeSolis

Mióta szakács: 2011.10.08.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos keksz, vaníliás-tojáshabos keksz, pudinggal öntött keksz tojáshabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

622
háztartási keksz 200 g
tej 2 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojásfehérje 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek