r
Nosalty Logó

Vaníliahabos piskótakocka Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Vaníliahabos piskótakocka Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 302 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2422 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 302 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 2422 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, rászitáljuk a lisztet és a kakaót, és óvatosan, hogy ne törjön nagyon a hab összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült a piskóta, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és óvatosan alányúlva (de a papíron hagyva) a papírtól elválasztjuk. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a krémet.
  4. A pudingot a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük 4 ek cukorral, közepes sűrűségűre. Ha kész, beletesszük a vaníliás cukrot. Kevergetve, hogy ne bőrősődjön be, teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínhabot robotgéppel keményre felverjük, és a teljesen kihűlt vaníliapudingot hozzáadjuk,óvatosan összekeverjük.
  6. A piskótatésztát kb. 2x2 cm-eskockákra vágjuk. A felét tálkákba rakjuk, evőkanállal ráteszünk a vaníliás habból, majd a maradék piskótakockát és a maradék habot.
  7. A tetejét tejcsokiforgáccsal díszítjük.
  8. Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2910
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit anno a kényszer szülte. Egy elrontott piskótámból született. Sikerült olyan vastagra sütnöm, mivel elméreteztem a tepsit, hogy törések nélkül képtelenség volt felcsavarni. Pontosabban sehogy se lehetett. Tanácstalanságomban ezt a megoldást találtam ki, mivel a hozzávalók mindig fellelhetőek a konyhámban. Mivel nagyon ízlett mindenkinek ez a habkönnyű süti, azóta tudatosan készítem el. Elég gyakran, mert gyorsan elkészíthető. A fenti mennyiségből 8 tálkám lesz. Másnapra a hab kicsit összeesik, a piskóta puhább lesz, de az élvezeti ízéből mit sem veszít. Ritkán marad:))  A költséget csak saccoltam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek