adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
585
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2342
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
87.1g csirke127 kcal
-
0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
11.6g víz0 kcal
Összesen
135
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 684.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 219 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
585
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.1 g
Zsír
-
Összesen 169.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2737.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1508 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 876.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
2342
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl víz
Elkészítés
- A csirkét megmossuk, kívül-belül jól befűszerezzük, 30 percet állni hagyjuk.
- A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, és az olajba áztatjuk.
- Keresünk egy, a sütőnk méretének megfelelő üveget -a képen 0, 5 l-es üveg van, az én sütőmbe ekkora fér be-, majd szépen ráültetjük a csirkét, bőrét a fokhagymás olajjal megkenjük.
- Tepsibe állítjuk az üveges csirkénket, majd kb. 2 dl vizet öntünk a tepsibe.
- Hideg sütőben kezdjük sütni!Fontos, mert előmelegített sütőben szétdurranhat az üveg. 190 fokon kb. 1 órát sütjük, majd 200 fokon még kb. 30 percig. Akkor van kész, ha szép piros és ropogós a csirke bőre.
- Ha kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk pihenni, mert nagyon meleg az üveg, megégetheti a kezünket. Ha kissé meghűlt, lehúzzuk az üvegről a csirkét, és tálalhatjuk is.
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 25246
- Feltöltés dátuma: 2010. március 12.
Ajánló
Bármilyen köret elkészíthető hozzá a sült buritól kezdve a salátáig, mindenkinek csak a fantáziája szab határt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Grillcsirke - nálunk nagy kedvenc volt, még szomszédasszonyom receptje alapján kipróbáltam ezt az üveges verziót. Na, azóta nálunk a grillsütő pihen és csak pihen, de legalább kéthetente kettesével csücsülnek a csirkék az üvegen a sütőmben. A gyerkőceim azért is szeretik, mert annyira omlósra átsül, hogy feldarabolásához nincs szükség késre, szinte szétomlik az ember kezében.