Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Üveges csirke

Üveges csirke
Üveges csirke
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Grillcsirke - nálunk nagy kedvenc volt, még szomszédasszonyom receptje alapján kipróbáltam ezt az üveges verziót.
Na, azóta nálunk a grillsütő pihen és csak pihen, de legalább kéthetente kettesével csücsülnek a csirkék az üvegen a sütőmben.
A gyerkőceim azért is szeretik, mert annyira omlósra átsül, hogy feldarabolásához nincs szükség késre, szinte szétomlik az ember kezében.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen köret elkészíthető hozzá a sült buritól kezdve a salátáig, mindenkinek csak a fantáziája szab határt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, kívül-belül jól befűszerezzük, 30 percet állni hagyjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük, és az olajba áztatjuk.
  3. Keresünk egy, a sütőnk méretének megfelelő üveget -a képen 0, 5 l-es üveg van, az én sütőmbe ekkora fér be-, majd szépen ráültetjük a csirkét, bőrét a fokhagymás olajjal megkenjük.
  4. Tepsibe állítjuk az üveges csirkénket, majd kb. 2 dl vizet öntünk a tepsibe.
  5. Hideg sütőben kezdjük sütni! Fontos, mert előmelegített sütőben szétdurranhat az üveg. 190 fokon kb. 1 órát sütjük, majd 200 fokon még kb. 30 percig. Akkor van kész, ha szép piros és ropogós a csirke bőre.
  6. Ha kivettük a sütőből, pár percig hagyjuk pihenni, mert nagyon meleg az üveg, megégetheti a kezünket. Ha kissé meghűlt, lehúzzuk az üvegről a csirkét, és tálalhatjuk is.

  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 213
elküldve: 2
receptkönyvben: 258
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészben sült omlós csirke, üvegen sült egész csirke, fokhagymás sült csirke

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

xandika
xandika Sun, 2013-12-22 10:35

Sziasztok!!!!
3 hete készítettem el először így valami isteni letttttt,ma szintén csücsül a sütőben már a pipi,mindenkinek szívből ajánlom ezt a receptet!!!!!Köszönöm hogy megosztottad ezt az isteni nagyszerű lehetőséget!!!!Minden jóságosat kívánok neked ...... Üdv:M.F.-né

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2012-09-09 19:09

Kedves Jenny!
Sütöttem már grillcsirkét, hasonló módon, csak nem így üvegre ültetve. Most próbálom ki ezt a módot. Épp a sütőben sül, már most az elején fantasztikus illat járja át a házat! :)) A receptet mentettem, és így fogom készíteni ezentúl!!!! :))

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Sun, 2012-09-09 21:10

Kedves Miss Sweeetly!

Remélem ízlett, nálunk nagy kedvenc! Egyszerű de Nagyszerű! További jó főzőcskézést! Jenny

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2012-09-09 23:24

Elkészült, és nagyon elégedettek vagyunk. Egy problémám azonban adódott: eldőlt a csirkém a tepsiben körülbelül fél óra sütés után. Arra gondolok, hogy azért történhetett, mert 2 kg-s volt a csirkém. Forgattam sütés közben, így készült el. Viszont kívánok jó főzést!
Miss Sweetly

balintmonika
balintmonika Sun, 2012-05-20 12:58

Most takarítottam el az ebéd maradványait.Először tartottam egy kicsit,hogy száraz lesz a husi mivel a sütőben nem takartam le,de bíztam benned drága Jenny.Ez a bizalom kamatostól fizetett,a csirke húsa omlós lett,a kiszáradás árnyéka sem vetődött az ebére.A csibe előkészítése gyors,a sütés pedig maceramentes.Köszönöm az egyik kedvenc receptemet aminek a neve ÜVEGES CSIRKE. :-)

vena
vena Tue, 2011-04-05 17:46

sziasztok.

Fél órája van a sütőben, de már kétszer öntöttem alá vizet mert elpárolgott.
Majd beszámolok....:)

sallaim
sallaim Tue, 2011-02-08 13:11

Szia, a fűszerkeverék pontosan mit takar? Bolti készen kapható, ha igen milyen néven fut? Ha nem Te állítod össze? Ha ez másoknak egyértelmű, akkor elnézést én mindig a fűszerezéssel vagyok gondban. A hétvégén elkészíteném.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 12:44

Gyermekkoromban édesapám szokta mindig elkészíteni. Most én sütöm a saját kis családomnak. Isteni!
Lehet elkerülte a figyelmemet, de mit csinálsz az olajba áztatott fokhagymával? Kenegeted sütés közben?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-06-05 12:00

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál.Így is kipróbálom,valószínű, hogy ez se fog sokáig az üvegen árválkodni, és sikerem lesz vele.Köszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-06-03 20:16

Na, azért az az egy kg-os csirke nem egy db volt, hanem négy, mert nekem a férjem eszik, a lányom eszik, a fiam viszont mint rendes 16 éves kamasz:fal!!!!Szinte nem is rág.Iszonyat mennyiséget eszik meg , és olyan nincs, hogy valami süti ne legyen, főleg hétvégén.Vagy etetem, vagy ruházom őket-ahogy szokták mondani.Amúgy milyen üveget használsz?És a sütőd milyen?Légkeveréses?Köszi a tippet,ha tudom milyen üveg,megpróbálom.

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Fri, 2010-06-04 22:17

Nekem villanysütőm van és légkeveréses üzemmódban szoktam sütni, de anyukám a gázsütőjében is simán el tudja készíteni. A sütőm grill funkciós- fent benne van a fűtőszál, ezért kiveszem a sütőrácsot és így befér egy 0,5 l -es üveg /régi coca-colás üveg pl./, de ha valakinek nagyobb a sütőtere 0,75 l-es, 1 l-es üveget is használhat. Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-06-03 15:35

Én ezt már próbáltam kb. 1 kg-os csirkével, kissé más fűszerekkel, de én sörösdobozos csirkének ismerem, nem üvegesnek, méghozzá sört kell hagyni a levágott tetejű dobozba és a fűszeres csirkét arra kell ráhúzni, aztán be a sütőbe és sül, és tényleg a köret aki amit akar.Fura látvány, aki még nem látott ilyet, de hogy tuti finom , és porhanyós, az mind igaz!!!

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Thu, 2010-06-03 18:22

Szia!

Én is ismerem a sörösdobozos csirkét, de az én nagyétkű pasijaim mellett kellene sütnöm egy jópárat az 1 kg-os csirkékből. Meg valahogy ez az üveges verzió nálunk jobban bejött!

hargasmd
hargasmd Thu, 2010-03-18 15:31

Tegnap én is kipróbáltam! nagyon finom, el is fogyott pedig jó nagy csirke volt! :) És a bőre milyen finom ropogós lett.. hm!

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-03-12 18:41

Jó ötlet ez a víz az üvegbe,de talán még fűszert is lehet a vízbe tenni?

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Fri, 2010-03-12 21:44

Szerintem kipróbálhatod a víz-fűszer kombinációját az üvegbe, elrontani biztos nem rontja el, bár a csirke belsejét is beszoktam szórni fűszerrel.

mokosagi
mokosagi Fri, 2010-03-12 17:07

Kérdésem a következő:milyen üveget használsz?/sörös,boros/
Az üveg "szája"a csirkében van és a talpán áll az üveg?

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Fri, 2010-03-12 21:40

Az üveg milyensége a méretétől függ, az én sütőmbe 0,5 l-es üveg fér be, a képen egy colás üvegen ül a csirke és az üveg a talpán áll- szépen a ráhúzod a pipit, az üveg szája a csirkében van!

Aurore
Aurore / Aurore Fri, 2010-03-12 18:27

Szia!Bocs,hogy belekotyogok,de ezt a csirkét én is el szoktam készíteni,mi"ülő"csirkének nevezzük...én kis befőttesüvegre ültetem,és ez tutira nem pattan el a hőtől! Ezen kívül teszek vizet is az üvegbe,így belülről is puhul-párolódik.Tényleg isteni és egyszerű módja a csirkesütésnek!

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Fri, 2010-03-12 21:42

Kösz az ötletet, legközelebb majd én is töltök vizet az üvegbe, de így is szépen megpuhul a belseje- gondolom az átforrosódott üvegtől

585
csirke 1.5 kg
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
víz 2 dl