r
Nosalty Logó

Újragondolt tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Újragondolt tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 704 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4222 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 277 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 704 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3098.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1438 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 4222 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. A sütőporos, kakaós lisztet apránként belekeverjük, de először célszerű villával beledolgozni, hogy mixerrel ne csináljunk nagy porzást.
  3. Tepsibe öntjük. Kisütjük.Én gázsütőben 5 percenként fordítgatva kb. 25 percig sütöm, villával a 20. percnél megszurkálom mindenhol, és akkor kapcsolom le, ha már jónak ítélem (a villa nem hoz tésztát magával, mikor húzom ki).
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen lehűlni! (Mivel a krém nyers tojásos, főzés nélküli)
  5. A krémhez a tojássárgákat(!) 4 ek cukorral és a vanilin cukorral habosra keverjük mixerrel.
  6. Hozzáadjuk a mascarponét és az instant kávét (csak a port, nem kell vízzel feloldani!). Homogén krémmé keverjük a mixerrel.
  7. A tojásfehérjét(!) 1 ek cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük villával a krémbe. A kihűlt piskótára egyengetjük, és 1,5 órát hagyjuk hűtőben.
  8. Amikor már végképp nem bírjuk tovább, szeleteljük fel, és ÓVATOSAN tegyük tányérra, mert a krém megmarad ugyan a tetején, de nagyon lágy, és ugyebár a vajas kenyér is a vajas részére esik, ha pottyan.:) Hintsük meg kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x18x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9540
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Minden korosztálynak, és aki tudja, mi a jó, értékelni fogja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy keresztezett süti, tradicionális tiramisu és egy piskóta receptből. Ez utóbbi Nyinyi felhasználót illeti.:) Nem volt itthon babapiskóta, ezért jött az ötlet, hogy majd én csinálom a piskótát. SOKKAL finibb, mint babapiskótával, pedig az se kutyafüle.:)  A cukormennyiséget nem szükséges csökkenteni, nem túl édes, pont jó! Ne várjunk sokat az elfogyasztásával, ha nyár van. Főleg ha ilyen kánikula, mert nekem is pont ilyenkor jut eszembe.:) Ez inkább őszi-téli sütike.:) (Nyerstojásos mivolta végett.)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek