Nosalty Logó

Uborkasaláta alap télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kisvakond
Uborkasaláta alap télire
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 10 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48616.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    48452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194466.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    193810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 147 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12964.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    12921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 10 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, legyaluljuk, vagy ha tzatzikit szeretnénk belőle készíteni, lereszeljük.
  2. Sterilizált üveg(ek)be rétegezzük a következők szerint: 1 ujjnyi só, 2 ujjnyi uborka, 1 ujjnyi só... így tovább.
  3. Amikor megtelt az üveg, várunk 10-15 percet, ekkor levet ereszt, és összeesik az ubi, így folytatjuk a rétegezést, a lényeg, hogy a tetejéresó kerüljön.
  4. Az üveget lezárjuk, mehet a helyére.
  5. Felhasználáskor az uborkából a sót vízben kell kiáztatnikb 2 órán keresztül úgy, hogy a vizet fél óránként lecseréljük, közben kóstolgatjuk. Ha kellőképpen kiázott belőle a só, úgy készítjük el, mint a frisset.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13255
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Receptkategóriák

Kisvakond 5 recept

Ezt a receptet úgy teszem fel, hogy biztos sikeréről még nem tudok beszámolni, mert Én is most készítettem először, de reménykedem, mert 1 hete tartja magát, nem változott sem a színe, sem az állaga. Ismerősöm, akitől a receptet kaptam télen is készít belőle salit. Szóval úgy gondoltam, egy próbát mindenképp megér, most még aránylag jó áron lehet kapni uborkát, a sima asztali só sem egy drága mulatság, úgyhogy akinek kedve van, kísérletezzen velem, hátha Karácsony környékén sikerül a frisshez hasonló uborkasalátát készíteni belőle. (Nálam kovászolni való uborkából készült)

Hozzászólások

maria54321

Gyerek koromban az én mamám is mindig csinált télire ilyent, de sajnos nem figyeltem meg az arányokat így nem mertem neki állni ,de majd ezt ki próbálom .

kridosi

Én csak ajánlani tudom. Most nem rég használtam el egy tavaly el?ttit mert nem volt elég az ubi ami itthon volt és semmi baja nem volt. Érdemes kipróbálni. Tünde

Gabys

Szió, a világért sem akarlak megbántani, de én ezt egyszer?en nem értem. Az év minden szakában lehet kapni friss kigyóuborkát. (Nekem pl. mindig van a h?t?ben, salátákhoz, de szalámis szendvics tetejére is rakok.) Miért jó az nekem, hogy vacakolok vele mig elrakom az üvegbe, majd el?veszem órákig mosogatom, kóstolgatom. Én azt hiszem sokkal egyszer?bb, gyorsabb ha megveszem, legyalulom, besózom frissen kb. 20 perc alatt van akár tzazikim akár uborkasalátám. Megismétlem, nem megbántani akkarlak, csak a logikát nem értem.........

Kisvakond

Szia Gabys! Szerintem az nem jutott eszedbe, hogy nagyon sok ember kertjében terem annyi uborka, amit nem tud frissen elfogyasztani (s?t már a rokonok, vagy a szomszédok is unják), szóval ebben az esetben tök jó megoldás lehet ez a tartósítási mód. Én pl. sokkal szívesebben eszem az agyonsózott, de legalább napot látott, szezonban termett hazai uborkát, mint a télen Spanyolországból importált fóliás, agyba-f?be vegyszerezett társát, ami szerintem csak küls?re hasonlít rá. Lehet, hogy kicsit vaskalapos vagyok, de nekem az a véleményem, hogy télen nem természetes napi szinten paradicsomot, uborkát enni, arra az id?szakra van "kitalálva" a fekete retek, cékla stb...Szóval nekem ez benne a logika. Amúgy nem bántottál meg, nem hiszem, hogy mindenkinek úgy kellene gondolkodni, mint nekem, és amíg emberi módon tudunk véleményt cserélni, addig nincs ezzel baj. Szerintem. Üdv. Edina

Gabys

Szió Edina, rögvest leszögezem még az elején, hogy tökéletesen egyetértek veled, a mesterségesen érlelt gyümölcsöket, zöldségeket én is nagy ívben elkerülöm. Télen én sosem vásárolok pl. paprikát paradicsomot sem enni, sem az ételbe mert vegyszerrel kezelt és úgy nyeri el állapotát. Tehát eddig egyetértünk:) Viszont, a receptednél alapanyagként a kigyóuborka szerepel, ezért jeleztem, hogy egész évben kapható. És bocsi, de nekem tényleg fenntartásaim vannak ezzel az eltevési móddal, pláne a reszelt formában. (túl sós, majd áztatástól vízíz..) Tovább tart az elkészítése egy salátának mint az ebédnek. Tudod én úgy gondolom, ha hegyekbe terem az uborka, akkor inkább a csemege, vagy a vizes, netán vegyes savanyúság. Persze eszembe sincs senkit lebeszélni err?l!!!. Ez csupán csak az én véleményem, és örültem annak, hogy nem vetted rossz néven:) Üdv Gabi

Kisvakond

Szia Gabys! Amúgy nem tudom, honnan vetted a kígyóuborkát, mert nem azzal készítettem, és a receptben sem szerepel. Üdv. :) Edina

Gabys

Szió, hááááááááááát, oldalt van, alapanyagok: kigyóuborka, só. Onnan...:)

Kisvakond

Szia! Ja, az alapanyagokhoz nem én írtam oda. Megpróbálom kijavítani.

Gabys

Ott nem tudod, a receptben, vagy a sztori részénél tudod javítani, hogy ez "rendes" uborkából van. Remélem tudtam segíteni:) Szió:)

chorsi

Osztom a véleményed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) csak nézem ilyenkor télen a sok gyönyör? paradicsomot paprikát...stb, és elgondolkodom: Úristen Ti mit?l n?ttetek meg???? inkább eszem a télire eltett dolgaimat és savanyú káposztámat!

Icus75

Tudom nagyon régi a hozzászólás, de ezt nem hagyhatom ki. Talán azért "vacakol" vele, mert sok termett a kertjében, és nem akarja, hogy pocsékba menjen. Továbbá, pénzt sem akar kiadni érte télen feleslegesen. Én is pont azért keresgélek most uborka recepteket, mert rengeteg termett a kertemben.

Éva néni

én is úgy vagyok, mint Ilcsi75. jó nagy spéttel reagálok az írásra, de "muszáj". Gabyska, tudod, az emberek nagy-nagy százaléka érzékeny a pénztárcájára, és nekik nem mindegy, hogy darabja 300 forint, vagy kilója még annyi se.

mambo46

mert lusta vagy

Messzi mama

Asztali sóval készíted, vagy bármilyen jó? Savanyúságokhoz is mindig asztali sót használok, mert egyszer teljesen puha lett az uborkám, és akkor kaptam ezt a jó tanácsot!

Messzi mama

bocsánat, szerepel is az asztali só, csak nem vettem észre! Köszönöm ki is próbálom !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek