Uborkasaláta alap télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kisvakond

adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48616.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 48452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
37
Kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194466.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 193810 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 934.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
147
Kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12964.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 12921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
10
Kcal
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, legyaluljuk, vagy ha tzatzikit szeretnénk belőle készíteni, lereszeljük.
- Sterilizált üveg(ek)be rétegezzük a következők szerint: 1 ujjnyi só, 2 ujjnyi uborka, 1 ujjnyi só... így tovább.
- Amikor megtelt az üveg, várunk 10-15 percet, ekkor levet ereszt, és összeesik az ubi, így folytatjuk a rétegezést, a lényeg, hogy a tetejéresó kerüljön.
- Az üveget lezárjuk, mehet a helyére.
- Felhasználáskor az uborkából a sót vízben kell kiáztatnikb 2 órán keresztül úgy, hogy a vizet fél óránként lecseréljük, közben kóstolgatjuk. Ha kellőképpen kiázott belőle a só, úgy készítjük el, mint a frisset.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13882
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:

Kisvakond
5 recept
Ezt a receptet úgy teszem fel, hogy biztos sikeréről még nem tudok beszámolni, mert Én is most készítettem először, de reménykedem, mert 1 hete tartja magát, nem változott sem a színe, sem az állaga. Ismerősöm, akitől a receptet kaptam télen is készít belőle salit. Szóval úgy gondoltam, egy próbát mindenképp megér, most még aránylag jó áron lehet kapni uborkát, a sima asztali só sem egy drága mulatság, úgyhogy akinek kedve van, kísérletezzen velem, hátha Karácsony környékén sikerül a frisshez hasonló uborkasalátát készíteni belőle. (Nálam kovászolni való uborkából készült)
Hozzászólások (4)
Gyerek koromban az én mamám is mindig csinált télire ilyent, de sajnos nem figyeltem meg az arányokat így nem mertem neki állni ,de majd ezt ki próbálom .
Én csak ajánlani tudom. Most nem rég használtam el egy tavaly el?ttit mert nem volt elég az ubi ami itthon volt és semmi baja nem volt. Érdemes kipróbálni. Tünde
Szió, a világért sem akarlak megbántani, de én ezt egyszer?en nem értem. Az év minden szakában lehet kapni friss kigyóuborkát. (Nekem pl. mindig van a h?t?ben, salátákhoz, de szalámis szendvics tetejére is rakok.) Miért jó az nekem, hogy vacakolok vele mig elrakom az üvegbe, majd el?veszem órákig mosogatom, kóstolgatom. Én azt hiszem sokkal egyszer?bb, gyorsabb ha megveszem, legyalulom, besózom frissen kb. 20 perc alatt van akár tzazikim akár uborkasalátám. Megismétlem, nem megbántani akkarlak, csak a logikát nem értem.........
Szia Gabys! Szerintem az nem jutott eszedbe, hogy nagyon sok ember kertjében terem annyi uborka, amit nem tud frissen elfogyasztani (s?t már a rokonok, vagy a szomszédok is unják), szóval ebben az esetben tök jó megoldás lehet ez a tartósítási mód. Én pl. sokkal szívesebben eszem az agyonsózott, de legalább napot látott, szezonban termett hazai uborkát, mint a télen Spanyolországból importált fóliás, agyba-f?be vegyszerezett társát, ami szerintem csak küls?re hasonlít rá. Lehet, hogy kicsit vaskalapos vagyok, de nekem az a véleményem, hogy télen nem természetes napi szinten paradicsomot, uborkát enni, arra az id?szakra van "kitalálva" a fekete retek, cékla stb...Szóval nekem ez benne a logika. Amúgy nem bántottál meg, nem hiszem, hogy mindenkinek úgy kellene gondolkodni, mint nekem, és amíg emberi módon tudunk véleményt cserélni, addig nincs ezzel baj. Szerintem. Üdv. Edina
Szió Edina, rögvest leszögezem még az elején, hogy tökéletesen egyetértek veled, a mesterségesen érlelt gyümölcsöket, zöldségeket én is nagy ívben elkerülöm. Télen én sosem vásárolok pl. paprikát paradicsomot sem enni, sem az ételbe mert vegyszerrel kezelt és úgy nyeri el állapotát. Tehát eddig egyetértünk:) Viszont, a receptednél alapanyagként a kigyóuborka szerepel, ezért jeleztem, hogy egész évben kapható. És bocsi, de nekem tényleg fenntartásaim vannak ezzel az eltevési móddal, pláne a reszelt formában. (túl sós, majd áztatástól vízíz..) Tovább tart az elkészítése egy salátának mint az ebédnek. Tudod én úgy gondolom, ha hegyekbe terem az uborka, akkor inkább a csemege, vagy a vizes, netán vegyes savanyúság. Persze eszembe sincs senkit lebeszélni err?l!!!. Ez csupán csak az én véleményem, és örültem annak, hogy nem vetted rossz néven:) Üdv Gabi
Szia Gabys! Amúgy nem tudom, honnan vetted a kígyóuborkát, mert nem azzal készítettem, és a receptben sem szerepel. Üdv. :) Edina
Szió, hááááááááááát, oldalt van, alapanyagok: kigyóuborka, só. Onnan...:)
Szia! Ja, az alapanyagokhoz nem én írtam oda. Megpróbálom kijavítani.
Ott nem tudod, a receptben, vagy a sztori részénél tudod javítani, hogy ez "rendes" uborkából van. Remélem tudtam segíteni:) Szió:)
Osztom a véleményed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) csak nézem ilyenkor télen a sok gyönyör? paradicsomot paprikát...stb, és elgondolkodom: Úristen Ti mit?l n?ttetek meg???? inkább eszem a télire eltett dolgaimat és savanyú káposztámat!
Tudom nagyon régi a hozzászólás, de ezt nem hagyhatom ki. Talán azért "vacakol" vele, mert sok termett a kertjében, és nem akarja, hogy pocsékba menjen. Továbbá, pénzt sem akar kiadni érte télen feleslegesen. Én is pont azért keresgélek most uborka recepteket, mert rengeteg termett a kertemben.
én is úgy vagyok, mint Ilcsi75. jó nagy spéttel reagálok az írásra, de "muszáj". Gabyska, tudod, az emberek nagy-nagy százaléka érzékeny a pénztárcájára, és nekik nem mindegy, hogy darabja 300 forint, vagy kilója még annyi se.
mert lusta vagy
Asztali sóval készíted, vagy bármilyen jó? Savanyúságokhoz is mindig asztali sót használok, mert egyszer teljesen puha lett az uborkám, és akkor kaptam ezt a jó tanácsot!
bocsánat, szerepel is az asztali só, csak nem vettem észre! Köszönöm ki is próbálom !