r
Nosalty Logó

Túróval töltött zsemle 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Túróval töltött zsemle 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Összesen 3357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.4 g
  • Cink
    348 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    271 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    161 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.3 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    814 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    2242 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 3357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A töltött zsemléhez

  1. A zsemlék tetejét leváguk.
  2. Kívül– belül meglocsoljuk a cukros, vaníliás tejjel.
  3. A tojássárgáját kikavarjuk 15 dkg cukorral, elvegyítjük a tehéntúróval, tejföllel és a citrom héjával.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a maradék 15 dkg cukorral.
  5. A fele mennyiségű habot óvatosan belekavarjuk a túrós masszába. Belekanalazzuk az áztatott zsemlékbe.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után ráhalmozzuk a maradék tojáshabot.
  7. Visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, hogy a hab megkeményedjen.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7837
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Akinek sok tojása van madártejjel is locsolhatja a zsemléket, mert még finomabb lesz. Sütés közben figyeljünk, hogy a tej ne fogyjon el, mert a zsemle könnyen kiszárad. Aki szereti mazsolát is tehet a töltelékbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval töltött zsemle 4.
Csiki Piroska 230 recept

Kiadós, húsos levesek után szoktam tálalni  még langyosan, de hidegen is finom.  

Hozzávalók

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!