r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szolnok0911
Túrós-narancsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.3 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    669 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 3440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

  • 12 dkg margarin
  • 17 dkg cukor
  • 25 dkg tehéntúró (én előző napi cukros túrót tettem bele, így volt leve is)
  • 3 közepes db narancs (kifilézve, a hártyájából kivágva, én a tészta fölött vagdostam ki, így a leve sem ment kárba)
  • 1 dl tej (nekem nem kellett, mert elég leves volt a túró és a narancs)

Elkészítés

  1. A túrót becukrozzuk, meg lehet csinálni előző este, hogy levet eresszen.
  2. A margarint a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat egyesével, majd a lisztből 20 dkg-ot.
  3. Hozzáöntjük a cukros túrót.
  4. A narancsot késsel meghámozzuk, hogy mindenhol lejöjjön a fehér héja. Az edény felett kivágjuk a hártyából. Itt lehet akár belereszelni a narancs héját is, és a narancs leve is belefolyhat a tésztába.
  5. Innen a tészta állagát nézzük, lágy muffin tésztának kell lennie, ne túl folyós, de ne is túl kemény. A maradék 10 dkg lisztet és a tejet eszerint adjuk még hozzá. (Nekem első alkalommal, csak a 10 dkg liszt kellett hozzá, mert a túró és a narancs levétől folyósabb tésztát kaptam.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1678
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrós-narancsos muffin
szolnok0911 1 recept

Egyik este maradt egy kis túró a palacsinta töltelékből, úgy gondoltam, hogy muffinba a legegyszerűbb belekavarni, hogy elfogyjon. Aztán megláttam még egy pár narancsot, úgyhogy azt is beleraktam. Így lett ez a recept.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?