Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gerbeaud golyó

Gerbeaud golyó
Gerbeaud golyó
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik doktornőtől hallottam, hogy a műtősnőjük ilyen édességet csinált. Annyira lelkesedett tőle, dicsérte, milyen finom és egyszerű, hogy azonnal nekiláttam elkészíteni, ahogy hazaértem. Valóban igaza volt, egyszerű és finom. Hatvanegynehány golyó lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

A golyók

A máz

Szólj hozzá!

elkészítés

A golyók

  1. A diót késes aprítóban durvábbra daráljuk.
  2. Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a hozzávalókat, és kb. kisebb diónyi adagokat tenyereink között kerekre gyúrunk.

A máz

  1. Gőz felett külön-külön felmelegítjük a csokoládékat, és villára szúrva a tésztagolyókat, a megolvadt csokiba mártjuk, lecsepegtetjük.
  2. Leterítünk egy nagy tepsit vagy tálat folpackkal, és arra helyezzük a bemártott golyókat.
  3. Hűtőbe téve megdermesztjük a csokoládét a golyókon.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 112
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokigolyó, zserbó bonbon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

375
kekszmorzsa 25 dkg
dió 25 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
gyümölcscukor 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg