r
Nosalty Logó

Túrófasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Túrófasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 710 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2837 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 710 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5563.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 2837 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    123 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    95 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockára vágom a hagymát.
  2. Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom.
  3. Kis lábaskában bő olajat melegítek.
  4. Megsütöm benne a hagymát.
  5. Lyukas kanállal (szűrőkanállal/ habozókanál) a túró mellé szedem a megsült hagymát, az olajat félrehúzom a lángról.
  6. Megvárom, amíg kihűl a hagyma.
  7. A tálba ütök két tojást.
  8. Só, bors, és annyi zsemlemorzsa, hogy gyúrható legyen.
  9. Zsemlemorzsával borított deszkán centi vastagságságúra lapítom, vizespohár sima fenekével lepaskolom.
  10. A vékony falú vizespohár karimáját zsemlemorzsába mártva pogácsákat szaggatok.
  11. Zsemlemorzsába hempergetve ugyanabban az olajban lassan pirosra sütöm.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1080
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 106380
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 21.

Ajánló

Főzelék vagy saláta mellé vagy magában akár hidegen is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrófasírt
Harmathy Ildikó 313 recept

Kávéházi étlapom állandó kínálata volt. Sütésre készen, lefagyasztva tároltuk a mélyhűtőben, ettől az ÁNTSZ mindig nagyon ideges volt - ma sem értem, miért. Megjegyzem az ÁNTSZ-t minden idegesíti, szerintük az alapanyagoknak és a készételeknek mozdulatlanul kellene sorakozniuk a megfelelő szakhűtőben. Még nem sikerült kitalálnom, hogyan képzelik az anyagoknak az alapanyag állapotból a készétel állapotba kerülését - a konyhai munka ugyanis /szerintük/ nagyon ellene van a higiéniás állapotoknak.

Hozzászólások (30)

Törölt felhasználó

Ez nagyon bejött nekem,köszönöm ezt a szuper jó és gyorsan elkészíthet? receptet.1o perc alatt kész lett,hidegen is finom.Én a vöröshagyma helyett fokhagymát tettem bele. Készíteni fogok többet és lefagyasztom.Az ÁNTSZ talán hozzám nem jön.

Harmathy Ildikó

Örülök, hogy bejött Neked a túrófasírt, kedves Szimlne! Fikarcnyit se tör?dj ÁNTSZ, nem értenek hozzá! M?anyag tálcán szétteregetve berakjuk a mélyh?t?be, másnap lehet zacskózni. /arra az esetre, ha valakinek még nem lenne tapasztalata a mélyh?t? használatáról....

Törölt felhasználó

Amit ma elraktam kétféleképpen ízesítettem.Az egyikhez apróra vágott olajbogyót raktam,a másikhoz pedig 1 kávéskanál dijoni mustárt. Mégegyszer köszönöm. Zsu

Törölt felhasználó

 Ez tehenturobol keszul,ugye?Kiprobalom majd,de juhturoval es kaporral!Koszi a receptet,kedves Ildiko!

Harmathy Ildikó

feltétlenül számolj be, Husika!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, ráadásúl sikerült igazi házitúrót szereznem hozzá, és leírhatatlan a különbség. Néhányat süt?ben sütöttem meg, kicsit kivajazott tepsiben és úgy is isteni lett!

Harmathy Ildikó

Szia MiniMe! Ez jó kis információ, hogy süt?ben sütve is m?ködik a túrófasírt, igazándiból utálok ugyanis b? olajban sütni, írtó b?zös lesz t?le a lakás! Ezt a m?fajt szívesebben hagyom a vendéglátó iparra. Látod, magamtól mégsem jutott eszembe a süt?! Köszi: Ildikó

Törölt felhasználó

ezt ki fogom próbálni!! én is mindenhez házi túrót használok !!! szerencsére találtunk egy megbízható, tiszta nénikét, aki házi tejet, tejfölt, túrót árul és pont ma reggel hoztunk t?le túrót!! :)

Törölt felhasználó

Ha van lehet?séged a házi tej beszerzésére,készítsd el a túrót magad,még jobban fog ízleni! A házi tej kevés langyosítás után 2 nap alatt keményre "alszik".Ebben az állapotában állandó kevergetés mellet felteszem melegíteni.A meleg és a langyos közötti állapotban leveszem a t?zr?l és egy vászon /konyharuha/ anyagba /amit csak erre használok/ öntöm,és batyuként felakasztom egy edényt alátéve.Egy nap alatt teljesen kicsöpög bel?le a savó,amit megihatsz,pitét készíthetsz vele.A túró nagyon finom lesz. Jó munkát hozzá!Györgyi

Törölt felhasználó

a "story" szenzációs!!! De jöv? héten ki fogom a lényeget is próbálni! üdv yvy

Törölt felhasználó

Ez nagyon finom lett, köszi a gyors receptet.

Hjudit

Kedves Ildikó! Elkészítettem a túrófasírtot. Nagy sikerem volt vele a családom körében. 2 db-ot megmentettem másnapra, így azt is kipróbálhattam, milyen hidegen. SZENZÁCIÓS!!!!! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra és folyamatosan keresgethetek a receptek közt. Nagyon jó, hogy látni képen is, minek is kell ebb?l-abból kisülni, vagy kif?ni. Üdv.: Judit

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A süt?ben mit?l fog megsülni??? Én se díjazom annyira az olajban sütést, ezért kérdezem. Köszi a választ, el?re is. Üdv. Madrilena

ladylildu

Ez egy isteni recept! Biztos lesz még ismétlés. Köszönöm!

Törölt felhasználó

most lett kész nagyon finom!!

NAgi

Szerintem is nagyon finom, köszönöm a receptet! Én, miután összegyúrtam, hengert formáztam bel?le, és ezt vágtam karikákra. Nekem egyszer?bbnek t?nt így, mint kinyújtogatni és aztán kiszaggatni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!