Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófasírt

Túrófasírt
Túrófasírt
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kávéházi étlapom állandó kínálata volt. Sütésre készen, lefagyasztva tároltuk a mélyhűtőben, ettől az ÁNTSZ mindig nagyon ideges volt - ma sem értem, miért.
Megjegyzem az ÁNTSZ-t minden idegesíti, szerintük az alapanyagoknak és a készételeknek mozdulatlanul kellene sorakozniuk a megfelelő szakhűtőben. Még nem sikerült kitalálnom, hogyan képzelik az anyagoknak az alapanyag állapotból a készétel állapotba kerülését - a konyhai munka ugyanis /szerintük/ nagyon ellene van a higiéniás állapotoknak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főzelék vagy saláta mellé vagy magában akár hidegen is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockára vágom a hagymát.
  2. Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom.
  3. Kis lábaskában bő olajat melegítek.
  4. Megsütöm benne a hagymát.
  5. Lyukas kanállal (szűrőkanállal/ habozókanál) a túró mellé szedem a megsült hagymát, az olajat félrehúzom a lángról.
  6. Megvárom, amíg kihűl a hagyma.
  7. A tálba ütök két tojást.
  8. Só, bors, és annyi zsemlemorzsa, hogy gyúrható legyen.
  9. Zsemlemorzsával borított deszkán centi vastagságságúra lapítom, vizespohár sima fenekével lepaskolom.
  10. A vékony falú vizespohár karimáját zsemlemorzsába mártva pogácsákat szaggatok.
  11. Zsemlemorzsába hempergetve ugyanabban az olajban lassan pirosra sütöm.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 102 504
elküldve: 34
receptkönyvben: 2 059
elkészítve: 68/79
Facebookon megjelent: 2

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindus1983
Lindus / lindus1983 Sun, 2015-03-22 21:20

Szia! Régóta elmentettem már ezt a receptet, de ma került rá sor, hogy elkészítsem. Nekem a tócsnira emlékeztetett, mikor ettük :-) De ez 100x jobb! Fűszerezéssel lehet még játszani, biztos, hogy ezentúl gyakran kerül majd az asztalra. Köszönöm a receptet!

harmatilaci
harmatilaci Tue, 2015-01-20 19:53

Szia Ildikó!
Én is igyekezem a túrófasírtot elkészíteni, de a sütés közben szét esett, vajon mit hibáztam el??
Kérem a választ!
Üdv; laci

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Tue, 2015-01-20 20:23

Kedves Laci!
Légy oly szíves pontosan leírni, miként készítetted a túrófasírtot, mert ennyiből nem látom, hol lehetett a hiba.
Túl sok zsemlemorzsa a masszában, nem elég forró olaj, ilyesmikre tippelek, de segíts inkább!

harmatilaci
harmatilaci Tue, 2015-01-20 20:33

Ildikó, igyekeztem a recept alapján elkészíteni, de pontosabban nem lehetne az arányokat megadni, de máshol ezt nem lehetne megbeszélni, mondjuk a facebook-on ??

harmatilaci
harmatilaci Tue, 2015-01-20 20:57

már csak az a kérdés, hogy lehetnénk ismerősök, hogy lehetne ezt megbeszélni ??
hogyan lehetnénk ismerősök??

boribakter
boribakter / boribakter Thu, 2012-10-11 23:47

Úr Isten, ez nagyon finom!!! El tudom képzelni marhapörkölt mellett is, mint köret... De kár, hogy csak fél adag tűrónk volt... Na, nem baj, majd legközelebb :)

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Sat, 2011-07-16 19:51

Nagyon finom lett. Nem maradt elég zsemlemorzsa, amiben meg tudtam volna forgatni, de nem okozott gondott. Sütőben sütöttem meg. Azon gondolkodom, hogy ki kellene próbálni zabkorpával zsemlemorzsa helyett.

NZska
NZska Sun, 2011-05-08 16:44

Az ilyen ételektől megindul a nyáltermelésem.:))

Ezek a kedvenceim. A túrós, zöldséges, de sült ételek.

Csúcs!
Köszönöm! (Az ÁNTSZ-nek kb. semmi sem jó, főleg, ami egészséges.)

Ilkovics Alíz
Ilkovics Alíz Thu, 2011-03-31 12:04

Tegnap én is elkészítettem és nekünk is nagyon ízlett. A párom pedig tartott tőle egy kicsit, túróból fasírt?!
Én is fogok kísérletezni a snidlinggel, vagy medvehagymával. Szerintem passzolna hozzá.
Köszönjük a receptet Ildikó!
Alíz

jvaleria
jvaleria / jvaleria Thu, 2011-03-24 17:14

Nálunk ez túró-kolbász néven fut. 5-6 cm-es kolbászkákat csinálunk a masszából és úgy sütjük ki. A különbség még annyi, hogy vöröshagyma helyett snidling van benne. Tartármártással esszük.

Köszönöm, hogy eszembe juttattad, régen csináltam már. :)

Laliyah
Laliyah Sat, 2011-01-29 16:42

Sziasztok! Nagyon csábító a recept, most érve haza kórházból pici babámmal elkezdtem egyszerű és guszta dolgokra vadászni és nagyon megtetszett...

Ki fogom próbálni :o)

Valaki, aki nem olyan amatőr, mint én nem írna még lehetőségeket, hogyan lehet még fűszerezni? :D

Tria
Tria Thu, 2011-01-13 15:36

én ugyanezt a receptet böjtös fasírtként is ismerem, csak ott keverni kell bele egy kis tonhalat is, isteni finom, imádom! köszönöm neked a receptet, régóta kerestem, el is teszem!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2011-01-13 19:54

Kedves Tria!
bejegyzésed kapcsán az jutott az eszembe, hogy a magyar gasztronómiáról irogatva, forrás után kutatva leltem a wikipédián erre a passzusra:
" A húsokat leginkább apró darabokra vágva füvekkel, illatos gyökerekkel, szárított túróval és zöldségekkel szeretik összefőzni, valamint hosszú lére engedik az ételeket. Cey-Bert Gyula a jugarokat „a levesek népének” nevezte. Egyik legfinomabb csipetkés levesüket "szemesnek" hívják. Leveseikbe néha tört piros paprikát is használnak (ez az apró piros paprika ázsiai és nem amerikai eredetű!), de az igen erős ízeket bizonyos gyömbérrel érik el" - az elemző szerint a jugarok ma is nagyon hasonlóan főznek ahhoz, ahogy mi a Honfoglalás idején, és előtte.
Van továbbá egy könyv: Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar halgasztronómia
fantasztikus régi magyar halreceptekkel.
Jó lenne tudni hogyan készül a szárított túró!
Ki fogom próbálni a tonhalas túrófasírtot, igen jól hangzik!
Köszi: Ildikó

Tria
Tria Thu, 2011-01-13 20:10

Kedves Ildikó! Én bátran merem ajánlani, nagyon szeretem. Bátyám nem eszik húst, neki szoktuk csinálni, és mi is jóízűket falatozunk belőle, remélem, Neked is ízleni fog :)

Thea71
Thea71 Fri, 2011-01-07 15:14

Ma elkészítettem és isteni lett: könnyű, finom, omlós. Én csak annyit módosítottam, hogy nem nyújtottam ki, hanem kézzel gombócokat csináltam és ezeket lapítottam ki a sütéshez. Hálás köszönet az egyszerűségéért is!

sziszi01
sziszi01 Sun, 2010-11-07 23:48

Nagyon finom lett! Biztos többször el fogom készíteni. Köszi a receptet. Sziszi

pbirgit
Bridget / pbirgit Mon, 2010-09-20 14:34

Kedves Ildi!

Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, mígnem múlt héten el is készítettem. Amikor párom megkóstolta csak ennyit mondott:
DEHÁT EZ ISTENI!
köszönjük!

Brigi

NAgi
NAgi Sat, 2010-08-28 21:24

Szerintem is nagyon finom, köszönöm a receptet!
Én, miután összegyúrtam, hengert formáztam belőle, és ezt vágtam karikákra. Nekem egyszerűbbnek tűnt így, mint kinyújtogatni és aztán kiszaggatni. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-12 17:37

Kedves Ildikó!
A sütőben mitől fog megsülni??? Én se díjazom annyira az olajban sütést, ezért kérdezem.
Köszi a választ, előre is.
Üdv.
Madrilena

Hjudit
Hjudit Wed, 2010-04-07 19:21

Kedves Ildikó! Elkészítettem a túrófasírtot. Nagy sikerem volt vele a családom körében. 2 db-ot megmentettem másnapra, így azt is kipróbálhattam, milyen hidegen. SZENZÁCIÓS!!!!! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra és folyamatosan keresgethetek a receptek közt. Nagyon jó, hogy látni képen is, minek is kell ebből-abból kisülni, vagy kifőni. Üdv.: Judit

yvy
yvy Sun, 2010-01-17 14:01

a "story" szenzációs!!!

De jövő héten ki fogom a lényeget is próbálni!
üdv yvy

Dórianyu
Dórianyu Wed, 2010-01-06 10:55

ezt ki fogom próbálni!! én is mindenhez házi túrót használok !!! szerencsére találtunk egy megbízható, tiszta nénikét, aki házi tejet, tejfölt, túrót árul és pont ma reggel hoztunk tőle túrót!! :)

gyorgyi54
gyorgyi54 Sun, 2010-02-28 14:54

Ha van lehetőséged a házi tej beszerzésére,készítsd el a túrót magad,még jobban fog ízleni!
A házi tej kevés langyosítás után 2 nap alatt keményre "alszik".Ebben az állapotában állandó kevergetés mellet
felteszem melegíteni.A meleg és a langyos közötti állapotban leveszem a tűzről és egy vászon /konyharuha/
anyagba /amit csak erre használok/ öntöm,és batyuként felakasztom egy edényt alátéve.Egy nap alatt teljesen kicsöpög belőle a savó,amit megihatsz,pitét készíthetsz vele.A túró nagyon finom lesz.
Jó munkát hozzá!Györgyi

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2009-09-07 16:41

Szia MiniMe!

Ez jó kis információ, hogy sütőben sütve is működik a túrófasírt, igazándiból utálok ugyanis bő olajban sütni, írtó bűzös lesz tőle a lakás! Ezt a műfajt szívesebben hagyom a vendéglátó iparra. Látod, magamtól mégsem jutott eszembe a sütő!
Köszi: Ildikó

MiniMe9
MiniMe9 Mon, 2009-09-07 15:57

Nagyon finom lett, ráadásúl sikerült igazi házitúrót szereznem hozzá, és leírhatatlan a különbség. Néhányat sütőben sütöttem meg, kicsit kivajazott tepsiben és úgy is isteni lett!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-30 15:44

 Ez tehenturobol keszul,ugye?Kiprobalom majd,de juhturoval es kaporral!Koszi a receptet,kedves Ildiko!

szimlne
Szimlne / szimlne Sat, 2009-02-07 21:41

Amit ma elraktam kétféleképpen ízesítettem.Az egyikhez apróra vágott olajbogyót raktam,a másikhoz pedig 1 kávéskanál dijoni mustárt.
Mégegyszer köszönöm.

Zsu

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2009-02-07 11:08

Örülök, hogy bejött Neked a túrófasírt, kedves Szimlne! Fikarcnyit se törődj ÁNTSZ, nem értenek hozzá!
Műanyag tálcán szétteregetve berakjuk a mélyhűtőbe, másnap lehet zacskózni. /arra az esetre, ha valakinek még nem lenne tapasztalata a mélyhűtő használatáról....

szimlne
Szimlne / szimlne Fri, 2009-02-06 17:54

Ez nagyon bejött nekem,köszönöm ezt a szuper jó és gyorsan elkészíthető receptet.1o perc alatt kész lett,hidegen is finom.Én a vöröshagyma helyett fokhagymát tettem bele. Készíteni fogok többet és lefagyasztom.Az ÁNTSZ talán hozzám nem jön.

710
tehéntúró 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl