Túrófasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
125g tehéntúró184 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
710
Kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
500g tehéntúró735 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2837
Kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
47.2g tehéntúró69 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g zsemlemorzsa37 kcal
-
16g napraforgó olaj142 kcal
Összesen
267
Kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.8 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 145.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
710
Kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.3 g
Zsír
-
Összesen 219.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5563.2 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 1364 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 581.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
2837
Kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.8 g
-
Cink 123 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 95 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 57 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
267
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tehéntúró
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Kockára vágom a hagymát.
- Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom.
- Kis lábaskában bő olajat melegítek.
- Megsütöm benne a hagymát.
- Lyukas kanállal (szűrőkanállal/ habozókanál) a túró mellé szedem a megsült hagymát, az olajat félrehúzom a lángról.
- Megvárom, amíg kihűl a hagyma.
- A tálba ütök két tojást.
- Só, bors, és annyi zsemlemorzsa, hogy gyúrható legyen.
- Zsemlemorzsával borított deszkán centi vastagságságúra lapítom, vizespohár sima fenekével lepaskolom.
- A vékony falú vizespohár karimáját zsemlemorzsába mártva pogácsákat szaggatok.
- Zsemlemorzsába hempergetve ugyanabban az olajban lassan pirosra sütöm.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 1080
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 106380
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 21.
Ajánló
Főzelék vagy saláta mellé vagy magában akár hidegen is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Harmathy Ildikó
313 recept
Kávéházi étlapom állandó kínálata volt. Sütésre készen, lefagyasztva tároltuk a mélyhűtőben, ettől az ÁNTSZ mindig nagyon ideges volt - ma sem értem, miért. Megjegyzem az ÁNTSZ-t minden idegesíti, szerintük az alapanyagoknak és a készételeknek mozdulatlanul kellene sorakozniuk a megfelelő szakhűtőben. Még nem sikerült kitalálnom, hogyan képzelik az anyagoknak az alapanyag állapotból a készétel állapotba kerülését - a konyhai munka ugyanis /szerintük/ nagyon ellene van a higiéniás állapotoknak.
Hozzászólások (30)
Ez nagyon bejött nekem,köszönöm ezt a szuper jó és gyorsan elkészíthet? receptet.1o perc alatt kész lett,hidegen is finom.Én a vöröshagyma helyett fokhagymát tettem bele. Készíteni fogok többet és lefagyasztom.Az ÁNTSZ talán hozzám nem jön.
Örülök, hogy bejött Neked a túrófasírt, kedves Szimlne! Fikarcnyit se tör?dj ÁNTSZ, nem értenek hozzá! M?anyag tálcán szétteregetve berakjuk a mélyh?t?be, másnap lehet zacskózni. /arra az esetre, ha valakinek még nem lenne tapasztalata a mélyh?t? használatáról....
Amit ma elraktam kétféleképpen ízesítettem.Az egyikhez apróra vágott olajbogyót raktam,a másikhoz pedig 1 kávéskanál dijoni mustárt. Mégegyszer köszönöm. Zsu
Ez tehenturobol keszul,ugye?Kiprobalom majd,de juhturoval es kaporral!Koszi a receptet,kedves Ildiko!
feltétlenül számolj be, Husika!
Nagyon finom lett, ráadásúl sikerült igazi házitúrót szereznem hozzá, és leírhatatlan a különbség. Néhányat süt?ben sütöttem meg, kicsit kivajazott tepsiben és úgy is isteni lett!
Szia MiniMe! Ez jó kis információ, hogy süt?ben sütve is m?ködik a túrófasírt, igazándiból utálok ugyanis b? olajban sütni, írtó b?zös lesz t?le a lakás! Ezt a m?fajt szívesebben hagyom a vendéglátó iparra. Látod, magamtól mégsem jutott eszembe a süt?! Köszi: Ildikó
ezt ki fogom próbálni!! én is mindenhez házi túrót használok !!! szerencsére találtunk egy megbízható, tiszta nénikét, aki házi tejet, tejfölt, túrót árul és pont ma reggel hoztunk t?le túrót!! :)
Ha van lehet?séged a házi tej beszerzésére,készítsd el a túrót magad,még jobban fog ízleni! A házi tej kevés langyosítás után 2 nap alatt keményre "alszik".Ebben az állapotában állandó kevergetés mellet felteszem melegíteni.A meleg és a langyos közötti állapotban leveszem a t?zr?l és egy vászon /konyharuha/ anyagba /amit csak erre használok/ öntöm,és batyuként felakasztom egy edényt alátéve.Egy nap alatt teljesen kicsöpög bel?le a savó,amit megihatsz,pitét készíthetsz vele.A túró nagyon finom lesz. Jó munkát hozzá!Györgyi
a "story" szenzációs!!! De jöv? héten ki fogom a lényeget is próbálni! üdv yvy
Ez nagyon finom lett, köszi a gyors receptet.
Kedves Ildikó! Elkészítettem a túrófasírtot. Nagy sikerem volt vele a családom körében. 2 db-ot megmentettem másnapra, így azt is kipróbálhattam, milyen hidegen. SZENZÁCIÓS!!!!! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra és folyamatosan keresgethetek a receptek közt. Nagyon jó, hogy látni képen is, minek is kell ebb?l-abból kisülni, vagy kif?ni. Üdv.: Judit
Kedves Ildikó! A süt?ben mit?l fog megsülni??? Én se díjazom annyira az olajban sütést, ezért kérdezem. Köszi a választ, el?re is. Üdv. Madrilena
Ez egy isteni recept! Biztos lesz még ismétlés. Köszönöm!
most lett kész nagyon finom!!
Szerintem is nagyon finom, köszönöm a receptet! Én, miután összegyúrtam, hengert formáztam bel?le, és ezt vágtam karikákra. Nekem egyszer?bbnek t?nt így, mint kinyújtogatni és aztán kiszaggatni. :)