r
Nosalty Logó

Túrófasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Túrófasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2837 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5563.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 2837 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    123 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    95 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    57 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockára vágom a hagymát.
  2. Tálban villával összetöröm a túrót, a tál egyik felébe húzom.
  3. Kis lábaskában bő olajat melegítek.
  4. Megsütöm benne a hagymát.
  5. Lyukas kanállal (szűrőkanállal/ habozókanál) a túró mellé szedem a megsült hagymát, az olajat félrehúzom a lángról.
  6. Megvárom, amíg kihűl a hagyma.
  7. A tálba ütök két tojást.
  8. Só, bors, és annyi zsemlemorzsa, hogy gyúrható legyen.
  9. Zsemlemorzsával borított deszkán centi vastagságságúra lapítom, vizespohár sima fenekével lepaskolom.
  10. A vékony falú vizespohár karimáját zsemlemorzsába mártva pogácsákat szaggatok.
  11. Zsemlemorzsába hempergetve ugyanabban az olajban lassan pirosra sütöm.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1085
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 108529
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 21.

Ajánló

Főzelék vagy saláta mellé vagy magában akár hidegen is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrófasírt
Harmathy Ildikó 313 recept

Kávéházi étlapom állandó kínálata volt. Sütésre készen, lefagyasztva tároltuk a mélyhűtőben, ettől az ÁNTSZ mindig nagyon ideges volt - ma sem értem, miért. Megjegyzem az ÁNTSZ-t minden idegesíti, szerintük az alapanyagoknak és a készételeknek mozdulatlanul kellene sorakozniuk a megfelelő szakhűtőben. Még nem sikerült kitalálnom, hogyan képzelik az anyagoknak az alapanyag állapotból a készétel állapotba kerülését - a konyhai munka ugyanis /szerintük/ nagyon ellene van a higiéniás állapotoknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!