Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortillalapok egyszerűen

Tortillalapok egyszerűen
Tortillalapok egyszerűen
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem mivel szakácsnő, sok mindent átadunk egymásnak. Ő is házilag készíti a tortillát, hát már én is egy jó ideje. Nagyon finom, puha, könnyen összetekerhető lapokat kapunk, már csak a képzelet szab határt, hogy mit is töltünk bele..... :-))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én teflonban szoktam kisütni, amíg az egyik sül, addig kinyújtom a másik lapot. Nem kell a sütéshez semmi zsiradék!!

Lehet nagyobb lapokat is sütni, akkor nagyobb gömböket készítsünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, sót, olívaolajat, a fokhagymanyomón átnyomott hagymát. Majd a langyos vizet adagolva adjuk hozzá, közben gyúrjuk a tésztát. Sima állagúra készítjük. Egy neylonba tekerjük, majd a hűtőbe tesszük 20-30 percre.
  2. Mandarin nagyságú golyókat formázunk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, végül minden olaj és zsiradék nélkül mindkét oldalát megsütjük. Töltésig letakarjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
775 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: szendvics
konyha: mexikói
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tortilla fokhagymásan, egyszerű tortillalap

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

694
finomliszt 45 dkg
sütőpor 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 45 ml
1 teáskanál
víz 2 dl
finomliszt 1 csapott ek