Nosalty Logó

Töltött paprika-alap télire

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Töltött paprika-alap télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 491 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1964 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2555.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2568 micro
  • β-karotin
    11651 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    64325 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 491 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5419.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    134 mg

VÍZ

  • Összesen
    10221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4348 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2029 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1582 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10272 micro
  • β-karotin
    46606 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    257300 micro
  • Lut-zea
    15096 micro
Összesen 1964 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2337 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 17 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazék vizet feltesszük forrni, a paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, kicsit körbevágjuk. A paradicsomokata szár részén keresztbe kicsit bevágjuk.
  2. Ha forr a víz, a paradicsomokat beletesszük (egyszerre kb. 6-8 db-ot), ha a héja jól felpenderedett, tésztaszűrővel kiemeljük egy tálba.
  3. Paradicsompasszírozón lepasszírozzuk, akkora edénybe öntjük át a levet, hogy az összes beleférjen majd. Amikor az összes paradicsommalvégeztünk, ismét visszatesszük atűzhelyre, felforraljuk, és időnként megkeverve addig főzzük, míg besűrűsödik.
  4. Míg a paradicsom készül, a paprikákat kettesével egymásba dugjuk, és az üvegbe belerakjuk szorosan egymás mellé(nekem 2x2, vagy 3x2 fért elegy 7 dl üvegbe, mikor mennyit tudok beletuszkolni).
  5. A besűrűsített forró paradicsomba beletesszük az 1 tk nátrium-benzoátot és rátöltjük a paprikákra, hogy ellepje teljesen.
  6. Azonnal szorosan lezárjuk az üveget.
  7. A maradék paradicsomlét szintén üvegekbe töltjük, lezárjuk.
  8. Nem kell dunsztolni, azonnal lehet a helyükre tenni!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12293
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Télen, mikor töltött paprikát szeretnék csinálni, csak előveszem.:) A paprika csak picit puhul fel, majdnem nyári érzést ad, mivel az íze megmarad. Főzéskor a paradicsomot vízzel higítom.  A paradicsomlét bármilyen paradicsomos ételhez fel lehet használni (pl. paradicsomleveshez, káposztához), de ételeket is szoktam vele ízesíteni. Felbontás után a hűtőben sokáig eláll. A képen a tavaly eltett paradicsom van, az idén még nem csináltam. A főzési idő a paradicsom minőségétől függ, csak megsaccoltam...

Hozzászólások

katlin konya

ezt en is tudom en olyan receptette keresek aho a paprika meg is van toltve és ha ra ontom a paradicsos let meddeig kell dunstolni ? Vagyhaa melegen ontom eleg - a szarazdunsztot adni neki.

Gabys

Szia Nem értem a kérdésedet. Mivel kellene megtölteni a paprikát? Ebben a receptben a paprika nyersen van az üvegbe téve, ráöntöm a forró paradicsomlét, az üveget lezárom. Ha kihült a helyére teszem. NEM kell semmilyen dunszt. A receptben mindent leírtam. Felhasználáskor töltöm meg darálthús+rizs stb. keverékével ráöntöm a paradicsomlét + víz és megf?z?m, ahogy szokás. Üdv: Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.