r
Nosalty Logó

Tökös-mákos rétes xilittel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tökös-mákos rétes xilittel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2574 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 645 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7953.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    3215 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 2574 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megmossuk, lepucoljuk, és lereszeljük, majd besózzuk, és megvárjuk, hogy levet eresszen.
  2. A darált mákot összekeverjük a xilittel, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett tökhöz, majd összedolgozzuk.
  3. A réteslapokat (ebből a mennyiségből én kettő adagot készítettem, de hármat is lehet) elosztjuk, majd vizes konyharuhára tesszük, a lapokat külön megkenjük vajjal, és egymásra fektetjük, majd a kívánt vastagság után a tölteléket rákanalazzuk, és elosztjuk a szélein keskeny részt hagyva, hogy feltekerés után ne folyjon ki.
  4. Miután megtöltöttük a réteseket, a tejfölt is elosztjuk rajta, nem túl vastag rétegben, majd ha végeztünk, a konyharuha segítségével feltekerjük őket.
  5. A réteseket tepsire helyezzük, megkenjük őket a maradék vajjal, és ebben az esetben én fahéjjal szórtam meg őket.
  6. A sütőt 10 percig előmelegítjük, majd 25-30 percig sütjük a réteseket, majd ha elkészültek, megszórhatjuk őket porcukorral fahéj helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3986
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám újságból kivágott receptjei közt találtam ezt a receptet, és kedvet kaptam az elkészítéséhez, de mivel nem használunk itthon porcukrot, cukrot, így helyette xilittel, és anyukám laktózérzékenysége miatt, laktózmentes tejből készítettem el. A tök-mák-tejföl egyveleg szerintem fergeteges, valakinek pedig csak szájhúzásra elég.:) Ajánlom mindenkinek, nagyon finom, és sajnos eteti magát... A kevés tészta és a xilit miatt cukorbetegeknek is ideális édesség lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.