r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó bográcsban

V2rider
Tojásos lecsó bográcsban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

506
Kalória
27.7g
Fehérje
15.8g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
370.3g
Víz
302.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9906.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    7568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    2221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1342 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    808 mg
  • D vitamin:
    412 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    1551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    1182 micro
  • β-karotin
    6197 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    6467 micro
Összesen 3041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    821 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, kicsumázzuk a paprikát, és felkarikázzuk.
  2. Alágyújtunk a bográcsnak, a felmelegített zsírba szórjuk a hagymát és a paprikát, és együtt pirítjuk.
  3. Közben leforrázzuk a paradicsomot, meghámozzuk, lehúzzuk a héját, felnegyedeljük, a kolbászt is felkarikázzuk.
  4. Belerakjuk a paradicsomot a borácsba, utána a kolbászt, sózzuk, ha kell, vizet öntünk alá, addig főzzük, amíg minden megpuhul.
  5. Beleöntjük a felvert tojást, jól elkeverjük, és addig főzzük, amíg a tojás is megfő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nálunk így készül A lecsó, gyerekkoromban azt sem tudtam, hogy létezik tojás nélküli is. Mivel mi szeretjük, ha van leve, ezért vizet mindig öntünk alá.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek