Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojás- vagy csokilikőr

Tojás- vagy csokilikőr
Tojás- vagy csokilikőr
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az Édesanyámtól tanultam. Hosszú évek óta minden karácsonyra (és néha húsvétra is) elkészítjük.

Kivétel nélkül mindig nagy sikert arat.

Ha az üveget némi kreativitással dekoráljuk, még ajándéknak is kiváló.

Azt hiszem, idén kávéval készítem majd (kakaópor helyett instant kávét használok majd). 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

  2. (Csokilikőr esetén ekkor következik a kakaópor.)

  3. Apránként hozzáadjuk az előzőleg felforralt, majd lehűtött tejet (vagy tejszínt).

  4. Végül az alkoholt is belekeverjük.

  5. A kész likőrt 2-3 héten keresztül naponta átkeverjük (ha már üvegbe töltöttük, rázogatjuk).

  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 848
elküldve: 3
receptkönyvben: 167
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi gasztroajándék
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojáslikőr házilag, házi likőr, csokoládélikőr

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bruderdavid
bruderdavid Tue, 2014-10-14 00:03

Szerintem ez sem lehet rossz csináltam egy hasonlót. Ott még rumot is írtak hozzá, de rumaroma ment helyette bele. Azt tudom még ajánlani. Sajnos az enyém nem állt el egy napig sem. De én arányosan kicsi adagot csináltam. :D Viszont ami nagy előnye 2500Ft-ból 2liter tojáslikőr készíthető el mindenből olcsó egységcsomagot vásárolva és hasonló minőségű likőrökből ugyanennyiért maximum fél liter kapható. VODKÁT írnak hozzá szinte mindenhol mint alkoholt, pálinka nagyon nem praktikus ilyen célokra mert nagyon erőteljes íze van.

nonca71
nonca71 Sat, 2013-12-21 14:17

Szia! Ma megcsináltam a likőrt isteni lett,már is,de karácsonyra biztos,hogy jobban beérik és akkor mennyei lesz! :D :D

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Sat, 2013-12-21 16:44

Szia!
Igazán örülök, hogy jónak találod, csak ne feledd el naponta átkeverni, vagy ha már üvegbe töltötted, akkor rázogatni. Ettől fog majd besűrűsödni és akkor lesz igazán finom... :-)

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Sat, 2013-03-16 10:36

Szia!
Akkor a legfinomabb, ha legalább 40 fokos alkoholt használsz. Ezért írtam, hogy vagy jó minőségű Vodkát, vagy patikai alkoholt ajánlok hozzá. Vigyázz, a patikai alkohol 70-90 fokos is lehet!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Thu, 2013-02-28 07:28

Kedves Judt6!

Ez a likőr akár hónapokig is eláll - már ha a család hagy belőle ;-) (a karácsonyiból még van egy gyűszűnyi a hűtőben és tökéletes a minősége: nem vált szét, nem sűrűsödött be, nem változott a színe és az illata is jó).
Alkoholt én a patikában szoktam venni, de megfelel erre a célra a jó minőségű Vodka is (mást pl. pálinkát nem ajánlanék, mert annak a gyümölcs íze megváltoztathatja a végeredményt; a Vodka viszont színtelen, szagtalan, íztelen).

Sok sikert az elkészítéséhez! :-)

Judt6
Judt6 Wed, 2013-02-27 22:35

Kedves Zsanna!Meddig áll így el a likőr és Te milyen alkoholt szoktál használni?Köszi válaszod!

510
tojássárgája 5 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 7 dl
tiszta szesz 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek