r
Nosalty Logó

Ananászlikőr

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Boribon
Ananászlikőr
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 625 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7486 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 625 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2941.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    709 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 7486 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ananászt tisztítsuk meg. Ezt legkönnyebb úgy, hogy levágjuk mindkét végét, így könnyen a vágólapra állíthatjuk. Késsel függőlegesen vágjuk le a héját körben. A bennmaradt "szemeket" is vágjuk ki. Ezután fektessük oldalra, és vágjuk 2-3 vastag hengerre. Most vágjuk körbe a torzsáját, így hasábokat kapunk. Ezeket kockázzuk fel, és szórjuk egy nagy tálba.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük jól össze, és hagyjuk állni pár órát, kb. 3-4.
  3. Amikor már jól levet eresztett, öntsük az egészet egy kb. 3.5-4 literes befőttes üvegbe, és öntsük fel az alkohollal. Csavarjuk rá jól a fedelet, és hagyjuk állni egy hetet viszonylag hűvös helyen.
  4. Kb. egy hét után szűrjük le, és töltsük üvegekbe.
  5. Még hagyjuk érlelődni pár hetet (én a hűtőben szoktam), de akár azonnal is fogyasztható.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7107
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 30.

Ajánló

Extrább ízekért adhatunk hozzá nagyon kevés narancslikőrt vagy fahéjrudat, esetleg mindkettőt. Tényleg csak egy keveset, különben nem hagyják az ananászízt érvényesülni.

Receptkategóriák

Ananászlikőr
Boribon 21 recept

Az egész egy félresikerült őszibaracklikőrrel kezdődött. Utólag derült ki, hogy az őszibaracknak nincs elég karakteres íze ahhoz, hogy likőr legyen belőle, ezért erőteljesebb ízű sárga gyümölcsöt kerestem, hogy az ízetlen likőrömet feljavítsam. Először mangóra vagy aszalt sárgabarackra gondoltam, de azok sem sokkal karakteresebbek, így az ananász mellett döntöttem. És milyen szuper döntés volt! Az év bármelyik szakaszában elkészíthető, így az ananász fantasztikus aromája még télen is trópusi hangulatot varázsol. Önmagában is fogyasztható, de trópusi koktélok (tiki cocktails) alapanyagának is remek. Lehet teljesen vodkával készíteni, de én javaslom a fehér rumot, min. fele-fele arányban, vagy akár teljesen is, így sokkal kellemesebb és sokkal trópusibb íze lesz. Az ananász nagyon érett és édes legyen! Erről úgy győződhetünk meg, hogy a legbelső levelét megpróbáljuk kihúzni. Ha könnyeden kijön, érett. A likőröket általában úgy készítik, hogy egymásra halmoznak gyümölcsöt, cukrot és alkoholt. Nekem ez a módszer nem mindig jött be, mert így a cukor nem hozza ki teljesen a gyümölcs levét. Ezért én először becukrozom a gyümölcsöt, hogy biztosan levet eresszen, és utána keverem össze az alkohollal, így sokkal gyümölcsösebb lesz a végeredmény. Az itt megadott mennyiség csak hozzávetőleges. Biztos van olyan, akinek más arányokkal ízlik. Pár nap után kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele valami. Ha túl keserű, még gyümölcsöt adjunk hozzá, ha túl édes, akkor rumot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek