Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli fagyi

Téli fagyi
Téli fagyi
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne emlékezne gyerekkorából a téli fagyira? Nosztalgiázzunk és készítsük el a gyerekekkel együtt ezt a desszertet. A hozzávalók között található margarin nem tévedés – sokkal jobban ki lehet habosítani, mint a vajat, az eredeti receptúra szerint, a desszertkészítők is ebből csinálták.

hozzávalók / 10 adag

A krémhez

A tetejére

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük habosra (világosra) a margarint a porcukorral, a kakaóporral és az olvasztott csokoládéval. Töltsük fagyitölcsérekbe és húzzuk simára a tetejét.
  2. Melegítsük fel a csokoládét annyira, hogy ha megkóstoljuk, még ne égesse a szánkat. Adjuk hozzá az olajat, így egy jól kenhető, fényes csokimázat kapunk.
  3. Egy határozott mozdulattal, fölülről mártsuk a fagylaltok tetejét a csokimázba, majd állítva tegyük hűvös helyre és dermesszük ki (fontos, hogy ne rakjuk hűtőbe, mert a tölcsér megnedvesedhet).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 295
elküldve: 1
receptkönyvben: 224
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: parfé, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, fagyikehely, sorbet, vaníliafagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

csokikrémes fagyi, téli fagylalt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
csokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
étcsokoládé 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tölcsér 10 db