Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-málnás torta Hercegnőknek

Tejszínes-málnás torta Hercegnőknek
Tejszínes-málnás torta Hercegnőknek
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik lányom 7. szülinapjára készítettem el ezt a tortát. Neki és a barátnőinek. Úgy elfogyott, hogy csak na!...

hozzávalók / 12 adag

A piskótakarikához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. A tejszínt verjük fel habbá a cukorral, és tegyünk bele 2-3 cs habfixálót.
  2. A tortakarika alsó lapjára kenjünk tejszínhabot, és tegyük rá a málnadarabokat. A közepére ne tegyünk. Így elkerülhetjük a felszeletelésnél, hogy a közepén lévő málnaszem kiessen esetleg.
  3. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, és ugyanígy járunk el a betöltéssel. Majd bevonjuk tejszínhabbal az egész torta külsejét. Én Hercegnős ostyalapot tettem rá tükörzselével.
  4. Majd tejszínhabbal díszítjük, és a félretett 10 szem málnával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos-málnás torta hercegnős ostyalappal, gyors málnás-tejszínes torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2011-02-25 10:56

Ha gondolod adok elérhetőséget, mert most azt írja, hogy pihenteti a teszveszezést. Van egy cukrászműhelye, így ha megírod neki, hogy mit szeretnél, mekkorában, milyen színben, küld neked képet róla, hogy mi van neki, és ár ajánlatot is ad. Üdv: Ági

kisrimo
kisrimo Thu, 2011-02-24 15:00

Szia!
Megszeretném kérdezni, hogy a tükörzselé, hogy készül és hogyan kell alkalmazni?
Köszönöm.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2011-02-24 23:00

Szia! A tükörzselét az ostyalaphoz adta az eladó, akinél vettem a teszveszen. Küldött hozzá egy használati utasítást is. Jó minőségű áruja van jó áron. Az Eperkés tortámhoz is nála vettem az ostyát. Üdv: Ági

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-04-08 12:43

Szia Ági!Úgy látom te vagy a rajzfilmfigurák "megtortásítója".Verdásat is csinálsz majd?Üdv:Bogi

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2010-04-08 12:52

Szia Bia! Igen készülők rá, de azt majd csak októberben a kisfiamnak! :) Van egy nagyon kedves "beszállítóm", tőle szerzem be a cukrászati hozzávalókat, mint pl. az Eperke tortára a marcipán virágokat vagy az ostyalapokat a torták tetejére. Most pl. fondánt vettem tőle. A hétvégén mignont készülök csinálni! Majd azt is feltöltöm! Puszika

373
tojás 13 db
cukor 13 ek
finomliszt 13 csapott ek
sütőpor 1 csomag
víz 0.5 dl
málna 25 dkg
habtejszín 8 dl
habfixáló 3 csomag
cukor 1 ek