Nosalty Logó

Tejszínes karamella Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tejszínes karamella Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 822 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3286 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 822 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3286 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tejszínnel / HABTEJSZÍN / és a tejjel egy magasabb falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belét és a rudat is.
  2. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt kap és elég sűrű nem lesz az állaga, olyan, mint egy krém. Ekkor a vaníliarúdat kivesszük.
  3. - Ez sajnos egy kicsit időigényes, de megéri a fáradozást.
  4. Az alufóliával kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit, és olajjal megkenjük. Majd beleöntjük a masszát kb. 1,5 cm vastagon, és elsimítjuk, hűlni hagyjuk.
  5. Még langyosan 2 x 2 cm-es kockára vágjuk, teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16698
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Omlós és nagyon finom.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen! :-)) Éva-Anyóca

garagulya

2 ora 20 percet foztem, kivancsian varom, hogy megszilardul-e. Egyelore nem sok remenyt fuzok hozza ...

Katharosz

Szia, ha megfelel? s?r?re f?zted, akkor ahogy hül úgy szilárdul. Üdv. Kati

garagulya

Sajnos nem kemenyedett meg, pedig meg a hutobe is betettem ejszakara. Nem tudom, mit rontottam el ... Lehet nagyon lassu tuzon foztem.

Katharosz

Szia nem tudom mi lehet az oka, az hogy lassan f?zted nem baj, amikor már elég s?r? krémes az állaga akkor van kész. Én habtejszínnel szoktam készíteni, nem tudom milyent használtál. Ha nem dermedt meg nyugottan visszateheted a t?zre és még f?zd addig amig kell?en s?r? lesz az állaga. Remélem tudtam segíteni. Kati

garagulya

Habtejszint hasznaltam en is. Masnap visszatettem, meg foztem masfel orat, szerintem mar eleg suru volt, de csak nem szeletelheto allapotu. Ha nem tettem volna ala az alufoliat, kanallal ki lehetett volna enni, de igy csak raragadt, es alig tudtam valamit levakarni rola. No, meg probalkoznom kell vele :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek