r
Nosalty Logó

Tejszínes karamella Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tejszínes karamella Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 822 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3286 kcal
  • 2% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a tejszínnel / HABTEJSZÍN / és a tejjel egy magasabb falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belét és a rudat is.
  2. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt kap és elég sűrű nem lesz az állaga, olyan, mint egy krém. Ekkor a vaníliarúdat kivesszük.
  3. - Ez sajnos egy kicsit időigényes, de megéri a fáradozást.
  4. Az alufóliával kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit, és olajjal megkenjük. Majd beleöntjük a masszát kb. 1,5 cm vastagon, és elsimítjuk, hűlni hagyjuk.
  5. Még langyosan 2 x 2 cm-es kockára vágjuk, teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17763
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes karamella Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Omlós és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek