r
Nosalty Logó

Tejszínes eperfagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes eperfagyi
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 297 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1185 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 297 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1185 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret mossuk meg, daraboljuk fel, és a cukorral, citromlével együtt turmixoljuk össze. (Nem kell pépesre, maradjanak benne nagyobb darabok.)
  2. Keverjük hozzá a tejet és a tejszínt, majd fagyigépben vagy mélyhűtőben fagyasszuk ki.
  3. Ha mélyhűtőben készítjük, akkor fagyasztás során többször keverjük át.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 144679
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Ajánló

Ha összeállt a fagyi, ajánlatos elfogyasztani, mert ha sokáig van a fagyasztóban, keményre fagy. De akkor sem kell megijedni, mert egy kevés várakozás szobahőmérsékleten, és fagyikanállal ki lehet szedni a dobozból. Eper helyett bármilyen gyümölcsből készíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon egyszerűen elkészíthető fagyi, ami biztosan nem tartalmaz mesterséges színezéket és aromát. Arról nem beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint a bolti, százféle összetevőből álló jégkrémek.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

de jol néz ki! köszi! megcsinálom:)) a fagyigépemet csak most tettem a fagyóba:(

Törölt felhasználó

Szia, málnával uilyen arányokkal kell elkészíteni? Köszi, Viki

Törölt felhasználó

Szia PappV, Ugynígy, de a magok miatt én átpasszíroznám. Üdv. Livi

Bauerné Zsuzsa

Most készült el,már a fagyóban van,kíváncsian várom a végeredményt.Egy biztos,már most finom,mert lenyaltam a kanalat:):)

Bauerné Zsuzsa

Megkóstoltuk,nagyon finom lett.Még egy adagot csináltam,de abba nem tettem csak 1cs.vaníliás cukrot,és egy e.k. cukrot.Elég volt,mert finom,édes házi epret kaptam.:):)Ezentúl ez lesz a kedvenc fagyim,és nem veszek többé a boltba:)

Eszti823

Megcsináltam, eddig jól néz ki, ízre is finom h?tés el?tt, de én f?z?tejszínt raktam bele.Az baj?

Törölt felhasználó

Azt kell mondanom, hogy zseniális ez a fagyi! Nem kaptam olyan édes ízt, hanem inkább citromosat, de nekem ez nagyon bejön így! :) Egyébként, ha mondjuk banánnal csinálom, akkor is ugyanezek az arányszámok maradnak?

Törölt felhasználó

Szia Tomi, Igen, szerintem más gyümölccsel is jók ezek az arányok. Örülök, hogy ízlett! Üdv. Livi

vidello

Idáig isteni, most raktam be fagyra.

Törölt felhasználó

Szia Livi! :) Meg szeretném kérdezni, hogy a tejszínt valamennyire felvered, miel?tt a gyümölcshöz adod? Köszi!

Törölt felhasználó

Szia, Nem kell, de fel is verheted, akkor lazább, habosabb lesz :)

Törölt felhasználó

Egyszer? epefagyi receptet kerestem amikor erre rátaláltam. Annyi eprem volt, hogy mindjárt 3 adaggal csináltam. Mivel Hulala-t használtam és az édes, ezért a 3 adaghoz összesen csak 10 dkg porcukrot adtam. Szerintem elég édes lett így is. Majd csak este tudom megkóstólni, ha hazajöttem munkából.

Törölt felhasználó

Szia szerinted csoki darabkákkal is finom lesz mert nem volt eprünk ezért azt tettem bele? köszi Heni

sztankone

Nagyon egyszer? és felvert tejszínnel,jó krémes az állaga. Jók az arányok.Egyszer?en finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?