r
Nosalty Logó

Tejfölös pogácsa tojás nélkül

M.Kata
Tejfölös pogácsa tojás nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

532
Kalória
8g
Fehérje
51.6g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
33.5g
Víz
18.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8687.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    7113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    268.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 4246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, csipet cukrot teszünk bele, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk (várunk, amíg a belemorzsolt élesztő feljön a tej tetejére).
  2. Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a tejföllel, a sóval és a tejben felfuttatott élesztővel.
  3. Alaposan összegyúrjuk (amíg a tészta ruganyos lesz, elválik a táltól).
  4. Ha nagyon lágy, apránként még adagolhatunk hozzá kevés lisztet.
  5. Amikor teljesen homogén, ruganyos tésztánk lesz, megkelesztjük (ezt én úgy szoktam, hogy a sütőt bekapcsolom 50 fokra, beteszem a kelesztőtálat, és picit nyitva hagyom a sütő ajtaját. Ezzel lerövidítem a kelesztési időt kb. a felére, tehát nálam 25-30 perc alatt így megkel.)
  6. Ha megkelt, gyúródeszkára borítjuk, és vékonyra nyújtjuk.
  7. A vékonyra nyújtott tésztát összehajtogatjuk alulról felülre, és jobbról balra. Letakarjuk, és hagyjuk állni 30 percet.
  8. Újra kinyújtjuk vékonyra, az előző módon hajtogatjuk, újra 30 percet pihentetjük. Ezt még egyszer megismétljük. Minél többször hajtogatjuk, annál levelesebb lesz a pogi.
  9. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  10. Amíg a sütő melegszik, az utoljára kinyújtott tésztát berácsozzuk (hegyes, éles késsel csíkokat-rácsokat rajzolunk bele).
  11. Kiszaggatjuk, majd beletesszük a kivajazott-lisztezett tepsibe.
  12. A sütőben megsütjük, és kész is a finom, friss pogi!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon sokszor csináltam, nem tudok számot mondani. A család ráugrik, amíg még meleg (baromi egészségtelen, de akkor a legfinomabb). Jó étvágyat kívánok hozzá!

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek