r
Nosalty Logó

Tejfölben sült tojás

Norci79
Tejfölben sült tojás
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

509
Kalória
16.7g
Fehérje
9.4g
Szénhidrát
45.5g
Zsír
210.7g
Víz
470.7g
Koleszterin
-
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    421.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 1020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A tejfölt egy hőálló tálba öntjük, és krémesre keverjük.
  2. Egy fakanállal mélyedéseket csinálunk a tejfölbe, és beleütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Keresünk egy akkora tepsit, amibe belefér a hőálló tál, és beletesszük.
  4. Öntünk alá vizet, és előmelegített sütőben készre sütjük. 15 perc után figyeljük, hogy milyen állagú a tojás - ki milyet szeret.

Recept infó

  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez az étel is egy gyerekkori kedvenc. Mindig azt hittem róla, hogy biztosan nagyon nehéz elkészíteni, nem tudom, miért gondoltam ezt. :-) Szerencsére pofonegyszerű. Amikor hideg téli estéken honvágyam támad, vagy csak úgy eszembe jutnak a gyerekkori vacsik vagy kakaózások az esős időben, akkor általában ezt készítem vacsira, a lelkem helyre jön tőle. :-)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...